Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri

79

Politica Agricolă Comună  (PAC) trebuie să sprijine într-un mod cât mai consistent tinerii fermieri în contextul în care, în prezent, se produce o schimbare de generație în sectorul agricol, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE). ”Tinerii fermieri sunt cheia pentru asigurarea viitorului agriculturii europene”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Conform acestuia, în contextul revizuirii PAC, după 2020, Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este determinat să obțină o finanțare adecvată a acestei politici. ”Cei doi piloni pe care se sprijină PAC, respectiv finanțarea europeană și cea de la nivel național, trebuie consolidați. Oricare ar fi arhitectura noii PAC, fermierii europeni trebuie să poată accesa mai ușor finanțarea UE, iar pentru aceasta trebuie diminuată birocrația. (…)  Grupul politic din care face parte și UDMR la nivelul PE este unul dintre cei mai consecvenți susținători ai tinerilor fermieri”, a precizat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul hunedorean a adăugat că Grupul PPE este preocupat de protejarea fermierilor europeni împotriva practicilor comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu produse alimentare, amintind faptul că acesta a lucrat la o reglementare care să le ofere fermierilor instrumente eficiente pentru a reclama practicile comerciale neloiale din partea cumpărătorilor.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *