Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri

Politica Agricolă Comună  (PAC) trebuie să sprijine într-un mod cât mai consistent tinerii fermieri în contextul în care, în prezent, se produce o schimbare de generație în sectorul agricol, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE). ”Tinerii fermieri sunt cheia pentru asigurarea viitorului agriculturii europene”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Conform acestuia, în contextul revizuirii PAC, după 2020, Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este determinat să obțină o finanțare adecvată a acestei politici. ”Cei doi piloni pe care se sprijină PAC, respectiv finanțarea europeană și cea de la nivel național, trebuie consolidați. Oricare ar fi arhitectura noii PAC, fermierii europeni trebuie să poată accesa mai ușor finanțarea UE, iar pentru aceasta trebuie diminuată birocrația. (…)  Grupul politic din care face parte și UDMR la nivelul PE este unul dintre cei mai consecvenți susținători ai tinerilor fermieri”, a precizat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul hunedorean a adăugat că Grupul PPE este preocupat de protejarea fermierilor europeni împotriva practicilor comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu produse alimentare, amintind faptul că acesta a lucrat la o reglementare care să le ofere fermierilor instrumente eficiente pentru a reclama practicile comerciale neloiale din partea cumpărătorilor.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică