Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri

Politica Agricolă Comună  (PAC) trebuie să sprijine într-un mod cât mai consistent tinerii fermieri în contextul în care, în prezent, se produce o schimbare de generație în sectorul agricol, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE). ”Tinerii fermieri sunt cheia pentru asigurarea viitorului agriculturii europene”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Conform acestuia, în contextul revizuirii PAC, după 2020, Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este determinat să obțină o finanțare adecvată a acestei politici. ”Cei doi piloni pe care se sprijină PAC, respectiv finanțarea europeană și cea de la nivel național, trebuie consolidați. Oricare ar fi arhitectura noii PAC, fermierii europeni trebuie să poată accesa mai ușor finanțarea UE, iar pentru aceasta trebuie diminuată birocrația. (…)  Grupul politic din care face parte și UDMR la nivelul PE este unul dintre cei mai consecvenți susținători ai tinerilor fermieri”, a precizat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul hunedorean a adăugat că Grupul PPE este preocupat de protejarea fermierilor europeni împotriva practicilor comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu produse alimentare, amintind faptul că acesta a lucrat la o reglementare care să le ofere fermierilor instrumente eficiente pentru a reclama practicile comerciale neloiale din partea cumpărătorilor.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

unu × 5 =

Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva