Normele UE nu trebuie să conducă la restricții birocratice pentru sectorul IMM

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a arătat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este preocupat de identificarea celor mai eficiente instrumente la nivel european care să vină în sprijinul sectorului IMM.

”Sectorul IMM european este cel mai dinamic și inovator, care se adaptează ușor la forțele pieței, având un impact economic puternic în sectoarele de afaceri. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei europene, acesta producând 58% din PIB-ul UE și asigurând 67% din totalul locurilor de muncă din sectorul privat. Grupul PPE susține că normele UE nu trebuie să conducă la o povară disproporționată și la restricții birocratice pentru sectorul IMM. Noi considerăm că legislația UE ar trebui evaluată prin impactul pe care aceasta îl are asupra sectorului IMM”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Winkler afirmat că Grupul PPE a susținut în Parlamentul European majorarea, în următorul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027, de la 4 la a 6,5 miliarde de euro a alocării pentru noul Program al pieței unice, prevăzut a fi un instrument foarte important pentru sprijinirea competitivității industriilor europene, în special a IMM-urilor.  ”Practic, Grupul PPE vrea să se asigure că piața internă funcționează în mod armonios și că oferă produse sigure și de înaltă calitate pentru toți cetățenii europeni, iar în acest scop a susținut creșterea pachetului financiar general pentru acest program, inclusiv finanțare suplimentară pentru IMM-uri. Grupul PPE consideră că noul Program al pieței unice va asigura un acces mai ușor la finanțare pentru IMM-uri”, a explicat Iuliu Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

doi + doisprezece =

Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara