Normele UE nu trebuie să conducă la restricții birocratice pentru sectorul IMM

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a arătat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este preocupat de identificarea celor mai eficiente instrumente la nivel european care să vină în sprijinul sectorului IMM.

”Sectorul IMM european este cel mai dinamic și inovator, care se adaptează ușor la forțele pieței, având un impact economic puternic în sectoarele de afaceri. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei europene, acesta producând 58% din PIB-ul UE și asigurând 67% din totalul locurilor de muncă din sectorul privat. Grupul PPE susține că normele UE nu trebuie să conducă la o povară disproporționată și la restricții birocratice pentru sectorul IMM. Noi considerăm că legislația UE ar trebui evaluată prin impactul pe care aceasta îl are asupra sectorului IMM”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Winkler afirmat că Grupul PPE a susținut în Parlamentul European majorarea, în următorul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027, de la 4 la a 6,5 miliarde de euro a alocării pentru noul Program al pieței unice, prevăzut a fi un instrument foarte important pentru sprijinirea competitivității industriilor europene, în special a IMM-urilor.  ”Practic, Grupul PPE vrea să se asigure că piața internă funcționează în mod armonios și că oferă produse sigure și de înaltă calitate pentru toți cetățenii europeni, iar în acest scop a susținut creșterea pachetului financiar general pentru acest program, inclusiv finanțare suplimentară pentru IMM-uri. Grupul PPE consideră că noul Program al pieței unice va asigura un acces mai ușor la finanțare pentru IMM-uri”, a explicat Iuliu Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

19 + trei =

Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici