Normele UE nu trebuie să conducă la restricții birocratice pentru sectorul IMM

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a arătat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European este preocupat de identificarea celor mai eficiente instrumente la nivel european care să vină în sprijinul sectorului IMM.

”Sectorul IMM european este cel mai dinamic și inovator, care se adaptează ușor la forțele pieței, având un impact economic puternic în sectoarele de afaceri. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei europene, acesta producând 58% din PIB-ul UE și asigurând 67% din totalul locurilor de muncă din sectorul privat. Grupul PPE susține că normele UE nu trebuie să conducă la o povară disproporționată și la restricții birocratice pentru sectorul IMM. Noi considerăm că legislația UE ar trebui evaluată prin impactul pe care aceasta îl are asupra sectorului IMM”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Winkler afirmat că Grupul PPE a susținut în Parlamentul European majorarea, în următorul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027, de la 4 la a 6,5 miliarde de euro a alocării pentru noul Program al pieței unice, prevăzut a fi un instrument foarte important pentru sprijinirea competitivității industriilor europene, în special a IMM-urilor.  ”Practic, Grupul PPE vrea să se asigure că piața internă funcționează în mod armonios și că oferă produse sigure și de înaltă calitate pentru toți cetățenii europeni, iar în acest scop a susținut creșterea pachetului financiar general pentru acest program, inclusiv finanțare suplimentară pentru IMM-uri. Grupul PPE consideră că noul Program al pieței unice va asigura un acces mai ușor la finanțare pentru IMM-uri”, a explicat Iuliu Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

5 − 1 =

Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România