Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei

Și de această dată, electoratul a decis ca finala alegerilor prezidențiale din acest an să aibă loc între candidatul PNL și cel al PSD.  Președintele ALDE Hunedoara, deputatul Marius Surgent spune că decizia sa privind al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale este aceea de a vota candidatul liberal. “ ALDE este un partid liberal și este firesc ca votul să fie unul în favoarea candidatului susținut de liberali. Tocmai de aceea, în turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei, la fel cum, sunt convins că vor vota și majoritatea membrilor și simpatizanților ALDE din județ”, a precizat, deputatul Marius Surgent.

Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE a obținut în județul Hunedoara,  un scor peste media națională

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a adus candidatului susținut de ALDE poziția a patra în ierarhia clasamentului la nivel național. În județul Hunedoara, Mircea Diaconu a obținut un procent de 9,81 la sută din totalul numărului de voturi exprimate. Președintele ALDE Hunedoara, Marius Surgent spune că acest scor ar trebui să dinamizeze activitatea în unele organizații locale, demonstrând că un candidat cu o percepție bună în rândul electoratului poate aduce și liberalilor de la ALDE scorul pe care sondajele de opinie l-au relevat în nenumărate rânduri. “ În privința primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, vreau să îi felicit pe toți  hunedorenii care s-au prezentat la urne, iar celor care au votat candidatul susținut de noi, le mulțumesc. Legat de rezultatul obținut în județ de candidatul Mircea Diaconu, nouă celor de la ALDE Hunedoara ne dă speranța că putem obține și anul viitor rezultate care să ne mențină în media națională.  De asemenea, aș spune că acest rezultat arată că atunci când partidul susține în alegeri, indiferent de natura  lor, un candidat cu o perecepție bună în rândul electoratului, simpatizanții și susținătorii ALDE vin alături de candidat.  Ca președinte al organizației ALDE Hunedoara voi milita pentru acest lucru și sper ca o dinamică mai bună a organizațiilor locale să ne aducă și mai mult ca partid, în atenția hunedorenilor “, a spus Surgent.

Guvernarea liberală susținută în parlament de reprezentanții ALDE

După decizia ALDE de a părăsi coaliția de guvernare, votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a tranșat discuțiile și disensiunile apărute în ALDE la nivel central. Mai mult, votul de învestitură al Guvernului Orban a demonstrat că și fără o bună parte din parlamentarii de la ProRomânia, există o majoritate care susține acest guvern. Legat de acest subiect, deputatul, Marius Surgent spune că parlamentarii ALDE  vor continua să susțină în parlament Guvernul Orban, având în vedere faptul că există o înțelegere parafată între PNL și ALDE. “ Faptul că cei de la PNL au acceptat propunerile noastre nu văd niciun motiv pentru care să nu susținem Guvernul Orban. Este foarte important să avem stabilitate politică , iar învestirea acestui guvern a demonstrat că liderii politici pot trece peste animozitățile generate de lupta politică și pot ajunge la o înțelegere atunci când situația o impune”, a concis deputatul ALDE, Marius Surgent.

Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare