Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, în piesa “Dineu cu proști”, la Deva

Publicul hunedorean are ocazia să-i vadă pe scena Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva pe doi mari actori ai teatrului românesc.

Astfel, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele vor evolua, în reşedinţa de judeţ, în celebra piesă “Dineu cu proști”.

Pe 30 martie

Spectacolul va avea loc în 30 martie, la ora 19.00. “Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrați, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, care se trezesc față-n față cu situații limită. Putem și râde la acest Dineu, dar și ascundem un plâns discret atunci când ne dăm seama că superioritatea morală, în lumea noastră, e asigurată de oamenii curați, cinstiți, simpli și generoși. Râsul declanșat și ironia bufă reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări. Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior și de nezdruncinat. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în acelasi timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic”, spune despre piesă maestrul Ion Caramitru. Distribuția (în ordinea intrării în scenă): Pierre – Ion Caramitru, Christine – Costina Ciuciulica / Teodora Mareș, Archambaud – Alexandru Georgescu, Francois – Horațiu Mălăele, Leblanc – Dorin Andone / Tomi Cristin, Marlene – Medeea Marinescu / Aylin Cadâr, Cheval – Alexandru Bindea. Regia și ilustrația muzicală: Ion Caramitru. Scenografia: Florinela Popescu Fărcâșanu. Prețul unui bilet este 120 de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol și online pe startickets.ro și bilete.ro.

SURSA FOTO: tnb.ro

TAG

patru × doi =

Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani