În atenția crescătorilor de animale

Primăria Municipiului Deva aduce la cunoștința crescătorilor de animale din municipiul Deva planul de măsuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane în efectivele de animale din zonă.

Potrivit Hotărârii nr. 2 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, sunt interzise:

– mișcarea din și în afara județului a oricăror speciilor de animale fără certificare sanitar-veterinară;

– funcționarea târgurilor de animale neautorizate sanitar-veterinar, precum și a celor care nu îndeplinesc condițiile de funcționare și nu au asigurată asistență veterinară.

Proprietarii de animale sunt rugați:

– să supravegheze permanent starea de sănătate a animalelor din gospodărie, iar în cazul îmbolnăvirii acestora, să contacteze de urgență medicul veterinar zonal;

– să respecte regimul de biosecuritate al fermei, efectuarea permanentă a lucrărilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare;

– să respecte regimul de carantină profilactică, în cazul introducerii în gospodărie a efectivelor noi de animale;

– să limiteze circulația animalelor și să respecte interdicția de a scoate porcii din gospodărie sau de a-i lăsa liberi în localitate;

– să evite contactul porcilor din gospodărie cu animale sălbatice, care pot fi purtătoare ale virusului;

– să respecte interdicția hrănirii porcilor cu resturi menajere și resturi de origine animală.

De asemenea, în cazurile de îmbolnăvire sau mortalitalitate în rândul animalelor, proprietarii acestora sunt rugați să contacteze de urgență Compartimentul Registrul Agricol al Primăriei Municipiului Deva (telefon 0737.734.421) – pentru colectarea și neutralizarea cadavrelor, precum și medicii veterinari zonali și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara (telefon 0254.221.145).

Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019