Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!

Nu mai este nicio îndoială că România a ratat oportunităţi incontestabile şi numeroase de când guvernarea ţării este asumată şi dirijată de PSD. Am pierdut cu toţii şansa de ne dezvolta ţara cu ajutorul fondurilor europene. Degeaba ne-am dorit spitale regionale moderne, şcoli curate şi salubre, drumuri moderne şi căi ferate de mare viteză, atâta vreme cât administraţia centrală s-a deprofesionalizat cumplit sub guvernările PSD, iar proiecte fezabile, finanţabile, nu au fost construite şi trimise la Bruxelles. Am pierdut oportunitatea de a face reforme structurale în administraţie, în companiile de stat, în servicii publice, în finanţele ţării şi în toate acele domenii în care România a rămas închistată în logica anilor 80. Am ratat, de asemena, şansa de a „scoate ţara din noroaie”, adică de a face investiţii utile şi durabile în mediul rural, de a moderniza satul românesc şi de a da tinerilor de la sat mii de motive pentru a nu mai pleca din ţară.

Analizând scurta noastră istorie post-decembristă, se constată că PSD a venit la guvernare numai în momente economice şi sociale favorabile, pe care nu a ştiut să le fructifice în favoarea românilor, ci, dimpotrivă, de care şi-a bătut joc într-un mod incalificabil. În ultimii 30 de ani, toate premisele de dezvoltare durabilă pe care le-au construit partidele de dreapta în perioade economice dificile, cu sacrificii mari ale tuturor românilor, au fost  dărâmate imediat de stânga PSD-istă, într-un exces de maximă iresponsabilitate. Tot ceea ce s-a câştigat în modernizarea ţării de către partidele de dreapta, a fost risipit de PSD.

Am avut cu toţii sute de motive să votăm pentru demiterea celui mai slab guvern din istoria României moderne. Majoritatea indicatorilor economici care definesc direcţia în care se îndreaptă ţara sunt catastrofali:

-PSD a preluat ţara într-un context în care preţurile scădeau, iar de 3 ani de zile România este campioană la creşterea preţului şi la scăderea puterii de cumpărare a populaţiei!

-PSD a preluat ţara cu un comerţ exterior aproape echilibrat, iar astăzi am ajuns la deficite externe deosebit de periculoase, atât în ceea ce priveşte deficitul comercial, cât şi deficitul de cont curent.

-PSD a găsit rezerve de zeci de miliarde de lei în bugetul general consolidat, dintre care o parte consistentă în excedentele administraţiilor locale, iar în 2019 am ajuns să avem cel mai mare deficit de bani la buget, de aproape 22 miliarde de lei, numai în primele opt luni din an.

-PSD evită să vorbească despre împrumuturile uriaşe şi dobânzile ameţitoare pe care le plătim pentru incompetenţa guvernelor susținute.

Părerea cetăţenilor despre guvernarea PSD este clară: 3 din 4 români consideră total greșită direcţia în care este condusă ţara şi tot atâţia români consideră că guvernele PSD au făcut extrem de mult rău economiei şi societăţii, ducând ţara înapoi cu zeci de ani.

Proba de responsabilitate pe care au dat-o parlamentarii opoziţiei coagulate în jurul PNL, în faţa cetăţenilor care i-au mandatat, s-a construit, practic, în tranșeu, sub asalt pesedist, ceea ce face succesul trecerii moțiunii și mai onorant. PSD a oferit avantaje personale, a amenințat, n-a făcut economie de mijloace bazate pe resursele țării, pe care le are la dispoziție, comportându-se  în Parlament, ca la talcioc.

Sunt mândră de colegii mei din  majoritatea parlamentară, sunt mândră că am făcut acest prim pas, că există o bază politică prin care fiecare dintre noi poate (re)confirma și (re)căpăta demnitatea de slujitor al intereselor românilor!

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

 

 Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
(P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor