Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!

Nu mai este nicio îndoială că România a ratat oportunităţi incontestabile şi numeroase de când guvernarea ţării este asumată şi dirijată de PSD. Am pierdut cu toţii şansa de ne dezvolta ţara cu ajutorul fondurilor europene. Degeaba ne-am dorit spitale regionale moderne, şcoli curate şi salubre, drumuri moderne şi căi ferate de mare viteză, atâta vreme cât administraţia centrală s-a deprofesionalizat cumplit sub guvernările PSD, iar proiecte fezabile, finanţabile, nu au fost construite şi trimise la Bruxelles. Am pierdut oportunitatea de a face reforme structurale în administraţie, în companiile de stat, în servicii publice, în finanţele ţării şi în toate acele domenii în care România a rămas închistată în logica anilor 80. Am ratat, de asemena, şansa de a „scoate ţara din noroaie”, adică de a face investiţii utile şi durabile în mediul rural, de a moderniza satul românesc şi de a da tinerilor de la sat mii de motive pentru a nu mai pleca din ţară.

Analizând scurta noastră istorie post-decembristă, se constată că PSD a venit la guvernare numai în momente economice şi sociale favorabile, pe care nu a ştiut să le fructifice în favoarea românilor, ci, dimpotrivă, de care şi-a bătut joc într-un mod incalificabil. În ultimii 30 de ani, toate premisele de dezvoltare durabilă pe care le-au construit partidele de dreapta în perioade economice dificile, cu sacrificii mari ale tuturor românilor, au fost  dărâmate imediat de stânga PSD-istă, într-un exces de maximă iresponsabilitate. Tot ceea ce s-a câştigat în modernizarea ţării de către partidele de dreapta, a fost risipit de PSD.

Am avut cu toţii sute de motive să votăm pentru demiterea celui mai slab guvern din istoria României moderne. Majoritatea indicatorilor economici care definesc direcţia în care se îndreaptă ţara sunt catastrofali:

-PSD a preluat ţara într-un context în care preţurile scădeau, iar de 3 ani de zile România este campioană la creşterea preţului şi la scăderea puterii de cumpărare a populaţiei!

-PSD a preluat ţara cu un comerţ exterior aproape echilibrat, iar astăzi am ajuns la deficite externe deosebit de periculoase, atât în ceea ce priveşte deficitul comercial, cât şi deficitul de cont curent.

-PSD a găsit rezerve de zeci de miliarde de lei în bugetul general consolidat, dintre care o parte consistentă în excedentele administraţiilor locale, iar în 2019 am ajuns să avem cel mai mare deficit de bani la buget, de aproape 22 miliarde de lei, numai în primele opt luni din an.

-PSD evită să vorbească despre împrumuturile uriaşe şi dobânzile ameţitoare pe care le plătim pentru incompetenţa guvernelor susținute.

Părerea cetăţenilor despre guvernarea PSD este clară: 3 din 4 români consideră total greșită direcţia în care este condusă ţara şi tot atâţia români consideră că guvernele PSD au făcut extrem de mult rău economiei şi societăţii, ducând ţara înapoi cu zeci de ani.

Proba de responsabilitate pe care au dat-o parlamentarii opoziţiei coagulate în jurul PNL, în faţa cetăţenilor care i-au mandatat, s-a construit, practic, în tranșeu, sub asalt pesedist, ceea ce face succesul trecerii moțiunii și mai onorant. PSD a oferit avantaje personale, a amenințat, n-a făcut economie de mijloace bazate pe resursele țării, pe care le are la dispoziție, comportându-se  în Parlament, ca la talcioc.

Sunt mândră de colegii mei din  majoritatea parlamentară, sunt mândră că am făcut acest prim pas, că există o bază politică prin care fiecare dintre noi poate (re)confirma și (re)căpăta demnitatea de slujitor al intereselor românilor!

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători