Elevii deveni la Festivalul „Johann Sebastian Bach” – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat „părintelui muzicii”, aşa cum l-au supranumit muzicieni de valoare pe compozitorul Johann Sebastian Bach, s-a aflat anul acesta la cea de a XXXIII-a ediţie. Organizat la Cluj-Napoca de către Şcoala de muzică „Augustin Bena” în colaborare cu instituţii de marcă din municipiul de pe Someş, evenimentul s-a desfăşurat sub emblema împlinirii, în aceasta lună, a nu mai puţin de 333 de ani (!) de la naşterea marelui muzician.
Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au dorit să participe în număr mare la competiţia dedicată iubitorilor muzicii bachiene, precedând respectiva participare printr-un recital special prezentat în sala festivă a instituţiei , aducând cu această ocazie un omagiu ineditei aniversări a compozitorului.
Cei 22 de elevi participanţi şi rezultatele obţinute la Cluj-Napoca sunt:
• Diplome de Excelenţă:
5) Triff Raul, cls. a V-a pian, prof. Adrian Donovici
• Diplomă de participare
1) Rotaru Mădălina, cls. a VI-a pian, prof. Adrian Donovici
Acompaniamentele pianistice ale elevilor violonişti, violoncelişti şi flautişti participanţi la festival au fost realizate de profesorii Cristina Popa-Morait şi Cristian Dumitriu.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019