Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni

112

Joi, 14 iunie a.c., a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative   colonel (rz.) Petrișor – Toderiță JILIP amplasată pe fațada Cazărmii Lupeni.

Domnul colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament.

După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă.

Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime.

Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, prezentată anterior s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă” Lupeni.

La ceremonie, în mijlocul foştilor colegi au fost prezenţi membrii familiei domnului colonel (rz.), mama, soţia, fiica şi nepoţelul în vârstă de 8 ani care a dezvelit placa în memoria bunicului său.

Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor – Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara