Comunicat de presă (P): Minciunile PSD-ALDE despre pensiile românilor

Punctul de pensie. De ani de zile PSD minte pensionarii români că le aduce punctul de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut. În anul 2016 – salariu mediu brut a fost de 2681 lei la un punct de pensie de 871,7 lei, adică un procent de 32,51%. La 1 ianuarie 2017 – salariul mediu brut a fost stabilit la 3131 lei, iar punctul de pensie la 917,5 lei, adică 29,30%. La 1 iulie 2017 avem același salariu mediu brut, dar avem punctul de pensie de 1000 lei, adică un procent de 31,43%. De la 1 ianuarie 2018 salariul mediu brut este 4162 lei, iar punctul de pensie este 1000 lei, adică 24%. Concluzia: valoarea punctului de pensie este mai mică procentual decât dorința tuturor pensionarilor din România. Este o batjocură la adresa tuturor pensionarilor din România!

3 ani de minciuni privind Legea nr.192/2015 ce se referă la grupele de muncă I și II. 10.502 pensionari din județul Hunedoara, cei mai mulți din Valea Jiului, sunt mințiți de 3 ani de zile de politicienii PSD din acest județ că vor beneficia de o majorare la pensie de 1.000-1.500lei/lună. În plus, vor lua și banii din urmă începând cu 1 ianuarie 2016, adică în medie 30.000 lei. Pentru că tot existau diferite interpretări, mulți așteptau ca Proiectul Legislativ inițiat de mine să rezolve inechitățile ivite între pensionarii mineri ieșiți la pensie înainte de 1 ianuarie 2011 față de cei ieșiți după această dată. Proiectul nu a fost votat chiar de către cei care spuneau în campania electorală că rezolvă acest fapt, adică și de parlamentarii PSD –ALDE ai județului nostru în frunte cu Laurențiu NISTOR și Ilie TOMA.  Acum, oamenii vor merge în instanță. Și aceștia sunt în vârstă, unii sunt bolnavi, alții nu au bani. Rușine celor ce nu mai au cel puțin un elementar bun-simț.

Proiectul de lege al PNL, inițiat de mine pentru a rezolva ieșirea la pensie cu 2 ani mai devreme, fără penalizarea prevăzută la pensionarea anticipată, a persoanelor din localitățile Hunedoara, Călan, Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, din cauza efectelor poluării din ultimii 30 de ani, zace în sertarul președintelui PSD-ist al Comisiei de Muncă de la Camera Deputaților

Acest Proiect Legislativ a trecut cu vot favorabil de Senatul României, dar este blocat de PSD la Camera Deputaților. Mii de persoane ce fac parte din toate categoriile profesionale, fie bărbați sau femei, ar putea ieși cu 2 ani mai devreme la pensie, fără nicio penalizare. Așa cum se întâmplă cu cetățenii din Baia Mare, Zlatna, Copșa Mică, Târgu Mureș, Slatina, Râmnicu Vâlcea și Turnu Măgurele. Dar ca de fiecare dată, județul Hunedoara nu este sprijinit. PSD urmărește în Hunedoara doar voturile, iar politicienii lor doar interesele personale. Poate va veni vremea când cetățenii județului nostru îi vor sancționa așa cum merită.

Legea pensiilor

Dacă ar fi cineva să dorească răul pensionarilor, ar dori ca Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea să facă și Legea pensiilor, așa cum au făcut Legea salarizării. Adică să arunce în aer totul. Sper să nu mai apuce să strice de tot și definitiv și acest lucru și să meargă la lada istoriei. Să vină altcineva, care să fie  competent,  cu suflet pentru români, inclusiv pentru pensionari!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

2 Răspunsuri la “Comunicat de presă (P): Minciunile PSD-ALDE despre pensiile românilor

16 − nouă =

Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România