Comunicat de presă (P): Minciunile PSD-ALDE despre pensiile românilor

Punctul de pensie. De ani de zile PSD minte pensionarii români că le aduce punctul de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut. În anul 2016 – salariu mediu brut a fost de 2681 lei la un punct de pensie de 871,7 lei, adică un procent de 32,51%. La 1 ianuarie 2017 – salariul mediu brut a fost stabilit la 3131 lei, iar punctul de pensie la 917,5 lei, adică 29,30%. La 1 iulie 2017 avem același salariu mediu brut, dar avem punctul de pensie de 1000 lei, adică un procent de 31,43%. De la 1 ianuarie 2018 salariul mediu brut este 4162 lei, iar punctul de pensie este 1000 lei, adică 24%. Concluzia: valoarea punctului de pensie este mai mică procentual decât dorința tuturor pensionarilor din România. Este o batjocură la adresa tuturor pensionarilor din România!

3 ani de minciuni privind Legea nr.192/2015 ce se referă la grupele de muncă I și II. 10.502 pensionari din județul Hunedoara, cei mai mulți din Valea Jiului, sunt mințiți de 3 ani de zile de politicienii PSD din acest județ că vor beneficia de o majorare la pensie de 1.000-1.500lei/lună. În plus, vor lua și banii din urmă începând cu 1 ianuarie 2016, adică în medie 30.000 lei. Pentru că tot existau diferite interpretări, mulți așteptau ca Proiectul Legislativ inițiat de mine să rezolve inechitățile ivite între pensionarii mineri ieșiți la pensie înainte de 1 ianuarie 2011 față de cei ieșiți după această dată. Proiectul nu a fost votat chiar de către cei care spuneau în campania electorală că rezolvă acest fapt, adică și de parlamentarii PSD –ALDE ai județului nostru în frunte cu Laurențiu NISTOR și Ilie TOMA.  Acum, oamenii vor merge în instanță. Și aceștia sunt în vârstă, unii sunt bolnavi, alții nu au bani. Rușine celor ce nu mai au cel puțin un elementar bun-simț.

Proiectul de lege al PNL, inițiat de mine pentru a rezolva ieșirea la pensie cu 2 ani mai devreme, fără penalizarea prevăzută la pensionarea anticipată, a persoanelor din localitățile Hunedoara, Călan, Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, din cauza efectelor poluării din ultimii 30 de ani, zace în sertarul președintelui PSD-ist al Comisiei de Muncă de la Camera Deputaților

Acest Proiect Legislativ a trecut cu vot favorabil de Senatul României, dar este blocat de PSD la Camera Deputaților. Mii de persoane ce fac parte din toate categoriile profesionale, fie bărbați sau femei, ar putea ieși cu 2 ani mai devreme la pensie, fără nicio penalizare. Așa cum se întâmplă cu cetățenii din Baia Mare, Zlatna, Copșa Mică, Târgu Mureș, Slatina, Râmnicu Vâlcea și Turnu Măgurele. Dar ca de fiecare dată, județul Hunedoara nu este sprijinit. PSD urmărește în Hunedoara doar voturile, iar politicienii lor doar interesele personale. Poate va veni vremea când cetățenii județului nostru îi vor sancționa așa cum merită.

Legea pensiilor

Dacă ar fi cineva să dorească răul pensionarilor, ar dori ca Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea să facă și Legea pensiilor, așa cum au făcut Legea salarizării. Adică să arunce în aer totul. Sper să nu mai apuce să strice de tot și definitiv și acest lucru și să meargă la lada istoriei. Să vină altcineva, care să fie  competent,  cu suflet pentru români, inclusiv pentru pensionari!

 

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Comunicat de presă (P): Minciunile PSD-ALDE despre pensiile românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.