Carmen Hărău, senator: “Vom învinge prin solidaritate, prin încredere și disciplină!”

A trecut aproape o lună de la identificarea primilor infectați cu Covid-19 în Romînia. Faptul că încă nu s-a produs o explozie de îmbolnăviri, trebuie să ne dea tuturor încrederea că avem un executiv responsabil, care, în ciuda stării precare a sistemului sanitar preluat doar de câteva luni, este capabil să temporizeze îmbolnăvirile.Toate măsurile restrictive aferente stării de urgență, declarată de Președinte și aprobată de Parlament, au drept scop ca numărul de îmbolnăviri zilnice să fie cât mai mic. Ritmul lent de îmbolnăvire este esențial pentru ca evoluția pandemiei în România să nu devină incontrolabilă. Trebuie să câștigăm timp! Timp pentru adaptarea tuturor sistemelor la situația de criză, timp pentru identificarea unei soluții de tratament, timp pentru descoperirea unui vaccin, timp pentru ca viața să învingă moartea! Dar, fără colaborarea noastră, a tuturor, oricât ar munci, guvernul și eroii din sistemul sanitar și de protecție a populației, România va eșua ca Italia, iar noi toți vom fi în mare pericol!

Solidaritatea socială nu se legiferează, nu se poate impune, nu se învață, căci nu este o materie in programele școlare! Ea este nivelul superior al responsabilității umane, căci implică empatie, preocupare pentru dificultățile tuturor celor din jur, nu doar grija față de propria familie. Totuși,atunci când trecem prin perioade periculoase ca aceasta pe care o traversăm acum, devenim și mai conștienți că nu avem nimic mai prețios pe lume, decât familiile noastre, pe cei dragi ai noștri, sănătatea lor și a noastră. Mai ales către ei se îndreaptă emoțiile noastre,gândurile noastre, dorințele noastre cele mai fierbinți. Dar devine din ce în ce mai clar faptul că egoismul și nepăsarea cuiva se pot întoarce nefast chiar împotriva lui și a celor dragi ai lui.

Pentru ei, pentru noi, pentru ca pericolul generat de virusul Covid-19 să treacă mai ușor, trebuie să ne comportăm responsabil și să facem disciplinat și fără panică, tot ceea ce ne cer autoritățile! SĂ STĂM ACASĂ! Să facem acest gest de umanitate pentru a nu ne îmbolnăvi, și pentru a nu ne transforma în bombe epidemiologice plimbătoare! Cum ar putea cineva să trăiască cu gândul că din cauza lui mor oameni?!

Știind că nu vom ieși fără suferință din această încercare, avem garanția că guvernul României s-a mobilizat să-i pună pe cetățeni la adăpost din punct de vedere financiar, astfel încăt nimeni să nu rămână fără mijloace de existență pe durata pandemiei, legiferând măsuri de protecție care au intrat în vigoare! De asemenea, se acționează împotriva celor care înțeleg ca, în această perioadă, să încerce să se îmbogățească pe căi speculative, cât și împotriva celor care pun în pericol sănătatea publică!

Așadar, pentru a fi cât mai puțin afectați în această perioada grea, vă chem să fim solidari, încrezători și disciplinați, să avem încredere unul în celălalt, în autorități și în Dumnezeu!

Carmen Hărău, senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara