Carmen Hărău, senator: “Vom învinge prin solidaritate, prin încredere și disciplină!”

A trecut aproape o lună de la identificarea primilor infectați cu Covid-19 în Romînia. Faptul că încă nu s-a produs o explozie de îmbolnăviri, trebuie să ne dea tuturor încrederea că avem un executiv responsabil, care, în ciuda stării precare a sistemului sanitar preluat doar de câteva luni, este capabil să temporizeze îmbolnăvirile.Toate măsurile restrictive aferente stării de urgență, declarată de Președinte și aprobată de Parlament, au drept scop ca numărul de îmbolnăviri zilnice să fie cât mai mic. Ritmul lent de îmbolnăvire este esențial pentru ca evoluția pandemiei în România să nu devină incontrolabilă. Trebuie să câștigăm timp! Timp pentru adaptarea tuturor sistemelor la situația de criză, timp pentru identificarea unei soluții de tratament, timp pentru descoperirea unui vaccin, timp pentru ca viața să învingă moartea! Dar, fără colaborarea noastră, a tuturor, oricât ar munci, guvernul și eroii din sistemul sanitar și de protecție a populației, România va eșua ca Italia, iar noi toți vom fi în mare pericol!

Solidaritatea socială nu se legiferează, nu se poate impune, nu se învață, căci nu este o materie in programele școlare! Ea este nivelul superior al responsabilității umane, căci implică empatie, preocupare pentru dificultățile tuturor celor din jur, nu doar grija față de propria familie. Totuși,atunci când trecem prin perioade periculoase ca aceasta pe care o traversăm acum, devenim și mai conștienți că nu avem nimic mai prețios pe lume, decât familiile noastre, pe cei dragi ai noștri, sănătatea lor și a noastră. Mai ales către ei se îndreaptă emoțiile noastre,gândurile noastre, dorințele noastre cele mai fierbinți. Dar devine din ce în ce mai clar faptul că egoismul și nepăsarea cuiva se pot întoarce nefast chiar împotriva lui și a celor dragi ai lui.

Pentru ei, pentru noi, pentru ca pericolul generat de virusul Covid-19 să treacă mai ușor, trebuie să ne comportăm responsabil și să facem disciplinat și fără panică, tot ceea ce ne cer autoritățile! SĂ STĂM ACASĂ! Să facem acest gest de umanitate pentru a nu ne îmbolnăvi, și pentru a nu ne transforma în bombe epidemiologice plimbătoare! Cum ar putea cineva să trăiască cu gândul că din cauza lui mor oameni?!

Știind că nu vom ieși fără suferință din această încercare, avem garanția că guvernul României s-a mobilizat să-i pună pe cetățeni la adăpost din punct de vedere financiar, astfel încăt nimeni să nu rămână fără mijloace de existență pe durata pandemiei, legiferând măsuri de protecție care au intrat în vigoare! De asemenea, se acționează împotriva celor care înțeleg ca, în această perioadă, să încerce să se îmbogățească pe căi speculative, cât și împotriva celor care pun în pericol sănătatea publică!

Așadar, pentru a fi cât mai puțin afectați în această perioada grea, vă chem să fim solidari, încrezători și disciplinați, să avem încredere unul în celălalt, în autorități și în Dumnezeu!

Carmen Hărău, senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic