Carmen Hărău – senator: „PNL se implică să rezolve problemele grave prost gestionate de PSD în Valea Jiului”

120

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU reacționează extrem de dur în privința nepăsării de care a dat și continuă să dea dovadă PSD față de soarta a mii de familii din Valea Jiului și susține că minerii au fost importanți pentru PSD doar în vremurile în care ei au reprezentat un număr mare de voturi ce puteau fi cumpărate cu false promisiuni pentru o viață mai bună:
„Minerii de la Paroșeni și Uricani au așteptat în bezna subteranului ca Guvernul Dăncilă să-și arunce privirea și către ei. Chiar dacă Viorica Dăncilă continuă să organizeze ședințe de guvern, doar ca să mai apară la televizor înșurubată într-un fotoliu pe care nu mai are dreptul să-l ocupe, nu am auzit din partea niciunui ministru demis să transmită măcar un mesaj către minerii din Valea Jiului! În timp ce Guvernul demis zâmbește în fața camerelor, zeci de mineri își strigă disperarea din adâncul pământului. În timp ce mare parte dintre foștii minștri PSD își planifică vacanțele de Crăciun, sute de mineri știu că vor rămâne fără loc de muncă și fără niciun fel de drepturi de protecție socială. Vina sărăciei în care vor fi aruncate sute de familii o poartă, Guvernul Dăncilă, care a uitat complet și cu un cinism greu de descris să prelungească prevederile Ordonanței de urgență nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate în baza planurilor de disponibilizare. Am toată încrederea, așa cum de altfel dl Virgil Popescu Ministru desemnat al Economiei a afirmat în cadrul sedinței de audiere că unul dintre primele acte pe care le va semna Guvernul Orban va fi cel referitor la acordarea unor drepturi firești pentru minerii din Valea Jiului, care de la sfârșitul anului vor rămâne fără loc de muncă și fără venituri.
Pentru eventualitatea de nedorit ca învestirea guvernului să fie amânată prin boicotul PSD, am hotărât, împreună cu deputatul Lucian Heiuș, să depunem un proiect de lege în procedură de urgență, pe care l-am înregistrat cu nr. 514 în data de 30.10.2019. Vom putea beneficia astfel ca variantă de rezervă, de calea parlamentară de rezolvare a problemelor grave de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului” .

Eleonora-Carmen HĂRĂU
Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *