Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”

Ca senator PNL, salut eliminarea supra-accizei la carburanți și a supra-impozitării contractelor de muncă part time, două măsuri toxice care nu au adus nici bani la buget, nici locuri de muncă mai multe în economie, ci o viață mai scumpă și tot mai mulți tineri au fost împinși să plece din țară.

Când PSD a majorat acciza ni s-a spus că din banii colectați în plus din buzunarele fiecărui român vor răsări peste noapte autostrăzi, poduri și căi ferate noi. Am înghițit greu acest argument, însă, astăzi, constatăm cu amărăciune că în ciuda acestei supra-impozitări a populației și a agenților economici nu s-a construit nimic palpabil, ci, dimpotrivă, PSD ne-a mai și îndatorat cu zeci de miliarde de lei în plus, Singurul lucru cert, lăsat în urmă de supra-acciză a fost creșterea prețurilor, care a făcut din România țara cu cea mai mare inflație din UE și statul membru în care puterea de cumpărare a populației a fost cel mai puternic erodată.

De asemenea, tot Guvernul PSD a introdus aberanta supra-impozitare a contractelor de muncă cu timp parțial, al cărei prim efect a fost acela că unii angajați au fost nevoiți să aducă și bani de acasă în schimbul muncii lor. Pe lângă acest aspect, cel mai puternic afectați au fost tinerii care cu greu s-au mai putut angaja în domenii inovative, în care contractele cu timp parțial sunt cele mai folosite.

Ca senator, m-am bătut mai bine de un an de zile cu PSD pentru a elimina aceste măsuri anti-economice, depunând amendamente și susținând proiecte legislative. De această dată am avut succes și proiectul pe care l-am elaborat și inițiat alături de colegii mei din PNL a fost adoptat. De la 1 ianuarie 2020, benzina sau motorina se vor ieftini cu cel puțin 40 de bani pe litru, iar contractele de muncă part time nu vor mai fi supra-impozitate. Este un pas uriaș către normalitate și o măsură extrem de favorabilă pentru buzunarele tuturor românilor, sugrumați în ultimii ani de prețurile excesive!

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

unu × patru =

Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva