Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”

Ca senator PNL, salut eliminarea supra-accizei la carburanți și a supra-impozitării contractelor de muncă part time, două măsuri toxice care nu au adus nici bani la buget, nici locuri de muncă mai multe în economie, ci o viață mai scumpă și tot mai mulți tineri au fost împinși să plece din țară.

Când PSD a majorat acciza ni s-a spus că din banii colectați în plus din buzunarele fiecărui român vor răsări peste noapte autostrăzi, poduri și căi ferate noi. Am înghițit greu acest argument, însă, astăzi, constatăm cu amărăciune că în ciuda acestei supra-impozitări a populației și a agenților economici nu s-a construit nimic palpabil, ci, dimpotrivă, PSD ne-a mai și îndatorat cu zeci de miliarde de lei în plus, Singurul lucru cert, lăsat în urmă de supra-acciză a fost creșterea prețurilor, care a făcut din România țara cu cea mai mare inflație din UE și statul membru în care puterea de cumpărare a populației a fost cel mai puternic erodată.

De asemenea, tot Guvernul PSD a introdus aberanta supra-impozitare a contractelor de muncă cu timp parțial, al cărei prim efect a fost acela că unii angajați au fost nevoiți să aducă și bani de acasă în schimbul muncii lor. Pe lângă acest aspect, cel mai puternic afectați au fost tinerii care cu greu s-au mai putut angaja în domenii inovative, în care contractele cu timp parțial sunt cele mai folosite.

Ca senator, m-am bătut mai bine de un an de zile cu PSD pentru a elimina aceste măsuri anti-economice, depunând amendamente și susținând proiecte legislative. De această dată am avut succes și proiectul pe care l-am elaborat și inițiat alături de colegii mei din PNL a fost adoptat. De la 1 ianuarie 2020, benzina sau motorina se vor ieftini cu cel puțin 40 de bani pe litru, iar contractele de muncă part time nu vor mai fi supra-impozitate. Este un pas uriaș către normalitate și o măsură extrem de favorabilă pentru buzunarele tuturor românilor, sugrumați în ultimii ani de prețurile excesive!

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019