Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU îl felicită pe Ludovic Orban care se ține de promisiune și prima ordonanță a noului guvern este legată de rezolvarea problemelor minerilor din Valea Jiului, abandonați și umiliți de PSD:

„Personal, țin să-i mulțumesc lui Ludovic Orban pentru că primul act al noului guvern este o ordonanță de urgență pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.. Ce altă dovadă mai clară de normalitate mai poate da acest guvern, când el își începe activitatea exact cu cea mai stringentă problemă din zona mineritului. Sute de mineri au stat cu sufletul la gură, în bezna subteranului, iar acum pot respira ușurați pentru că Guvernul a luat o decizie justă pentru ei și familiile lor!

Știind că Ludovic Orban nu doar vorbește, ci se ține de cuvânt, am astăzi toată încrederea că acest guvern va reuși în tot ceea ce și-a propus! Oare cine nu știe sau nu bănuiește pe ce dezastru financiar se așează noul Guvern, după 3 ani de prăpăd PSD-ist? 29 de miliarde de lei lipsesc de la buget numai în primele 10 luni și peste 8 miliarde de lei trebuie să fie trimiși urgent la nivelul administrațiilor locale, pentru a nu se ajunge la situația nepermisă ca primăriile să pună lacătul pe ușă!  Rectificare bugetară pe 2019, bugetul pe anul 2020, repornirea șantierelor de investiții publice, educația, sănătatea, industria și multe altele sunt provocări la care Guvernul Orban trebuie să facă față în numai câteva luni, adică ceea ce PSD a distrus în ani de zile. După ce Guvernul va depăși această perioadă extrem de dificilă, am toată încrederea că prim-ministrul Orban și miniștrii din zona economică vor veni la Hunedoara și, împreună, vom găsi soluții pentru a evita prăbușirea Complexului Energetic Hunedoara și pentru a revitaliza economic această parte de țară.”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie