Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!

124

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU îl felicită pe Ludovic Orban care se ține de promisiune și prima ordonanță a noului guvern este legată de rezolvarea problemelor minerilor din Valea Jiului, abandonați și umiliți de PSD:

„Personal, țin să-i mulțumesc lui Ludovic Orban pentru că primul act al noului guvern este o ordonanță de urgență pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.. Ce altă dovadă mai clară de normalitate mai poate da acest guvern, când el își începe activitatea exact cu cea mai stringentă problemă din zona mineritului. Sute de mineri au stat cu sufletul la gură, în bezna subteranului, iar acum pot respira ușurați pentru că Guvernul a luat o decizie justă pentru ei și familiile lor!

Știind că Ludovic Orban nu doar vorbește, ci se ține de cuvânt, am astăzi toată încrederea că acest guvern va reuși în tot ceea ce și-a propus! Oare cine nu știe sau nu bănuiește pe ce dezastru financiar se așează noul Guvern, după 3 ani de prăpăd PSD-ist? 29 de miliarde de lei lipsesc de la buget numai în primele 10 luni și peste 8 miliarde de lei trebuie să fie trimiși urgent la nivelul administrațiilor locale, pentru a nu se ajunge la situația nepermisă ca primăriile să pună lacătul pe ușă!  Rectificare bugetară pe 2019, bugetul pe anul 2020, repornirea șantierelor de investiții publice, educația, sănătatea, industria și multe altele sunt provocări la care Guvernul Orban trebuie să facă față în numai câteva luni, adică ceea ce PSD a distrus în ani de zile. După ce Guvernul va depăși această perioadă extrem de dificilă, am toată încrederea că prim-ministrul Orban și miniștrii din zona economică vor veni la Hunedoara și, împreună, vom găsi soluții pentru a evita prăbușirea Complexului Energetic Hunedoara și pentru a revitaliza economic această parte de țară.”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *