Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”

128

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU apreciază că intențiile prim-ministrului Viorica Dăncilă de a modifica Programul de guvernare în baza căruia a primit învestitura în anul 2018 înfrânge spiritul Constituției și plasează Guvernul în afara oricărei legitimități politice și electorale:

„Doamna Dăncilă a ajuns în sfârșit la concluzia că România are cel mai stufos și mai costisitor guvern din Uniunea Europeană și ar vrea, deocamdată declarativ, să îl restructureze. Eu spun de peste 2 ani și jumătate că un guvern cu 28 de miniștri nu găsești nici în statele slab dezvoltate și că o asemenea cohortă de miniștri nu a adus niciun beneficiu României. Dimpotrivă, românii au plătit cu vârf și îndesat puhoiul de secretari de stat și funcționari, generat de un guvern mai mare  de două ori decât Guvernul Germaniei.

Ca să-i mai păcălească încă o dată pe cetățeni, doamna Dăncilă ne amenință că va modifica și programul fantezist de guvernare, cu care ei, cei din PSD, i-au înșelat pe alegători în timpul alegerilor din 2016. Mai pe românește, doamna prim-ministru se dezice de promisiunile mincinoase din acest program înșelător și vrea să mai dreagă rușinea PSD, tăind, pe-aici, pe colo, din acele promisiuni care nu pot fi puse în practică. Ceea ce nu vrea să înțeleagă PSD este faptul că ei au ajuns să guverneze în baza acelui program, iar abandonarea lui de drept înseamnă pierderea totală a legitimității de a mai guverna! Înseamnă pierderea legitimității acordate de alegători care i-au votat pentru acele promisiuni, dar și pierderea legitimității politice parlamentare, deoarece, domnia sa a fost învestită împreună cu acel program de guvernare! Dacă cei din PSD mai au o urmă de demnitate și onestitate, atunci ar trebui să meargă în fața oamenilor și să recunoască faptul că au mințit în 2016 că vor construi nu știu câte sute de Km de autostradă, că vor construi 2500 de școli și grădinițe noi, că vor face din bani europeni 8 spitale regionale, aeroporturi, căi ferate, poduri, infrastructuri de turism și multe alte promisiuni sfidătoare.

PSD ar trebui să renunțe să mai stea cu orice preț la guvernare, făcând atât de mult rău țării, pentru că fiecare zi care mai trece cu acest guvern înseamnă oportunități pierdute de România.”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *