Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU, președinta Comisiei naționale de muncă a PNL, anunță că PNL va elimina pensiile și indemnizațiile speciale acordate de PSD unor categorii de privilegiați și că un grup de lucru format din parlamentari ai PNL, experți și reprezentanți ai Ministerului Muncii, va analiza toate situațiile particulare, prin care unii pensionari sunt în continuare nedepretățiți de prevederile legale.

„Pensiile și indemnizațiile speciale pe care PSD le-a reintrodus în ultimii ani reprezintă cea mai mare sfidare la adresa românilor care au muncit o viață ca să aibă o pensie decentă și o bătrânețe liniștită. Puțină lume știe că, în timp ce pentru pensionarii de rând, cu 30-40 de ani vechime în muncă, uneori în condiții deosebit de grele, PSD nu a găsit resurse financiare astfel încât pensiile să fie majorate de la 1 ianuarie, pentru pensionarii speciali întotdeauna au găsit bani, astfel încât acestea au ajuns la nivelul zecilor de mii de lei. Acum, când adevărul este scos la suprafață de Guvernul PNL, aflăm că pentru privilegiați se plătesc anual peste 9 miliarde de lei de la buget, în vreme ce pentru toți cei aproape 5 milioane de pensionari fondul de pensii are alocări de numai 67 de miliarde de lei. Este strigător la Cer să vezi cât de multă nedreptate au creat guvernele PSD în ultimii trei ani și cât de greu ne va fi nouă, liberalilor, să reparăm aceste nedreptăți.
În ceea ce ne privește, noi, liberalii, vom depune toate eforturile pentru ca grupul de lucru format de PNL pentru eliminarea nedreptăților din actualul sistem de pensii să genereze cât mai rapid și cele mai bune soluții pentru oameni!
Vreau să cred că, în ciuda tergiversărilor la care încă se pretează, PSD nu va mai bloca, și de această dată, așa cum a făcut-o în ultimii doi ani, proiectul nostru pentru eliminarea pensiilor speciale! Vreau să cred că sub presiunea opiniei publice și a forțelor politice responsabile, în luna februarie a anului următor vom rezolva în Parlamentul României această rușine legislativă, spălând obrazul, mult prea adesea murdărit, al celei mai importante instituții democratice a României!

Eleonora-Carmen HĂRĂU
Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara