Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU, președinta Comisiei naționale de muncă a PNL, anunță că PNL va elimina pensiile și indemnizațiile speciale acordate de PSD unor categorii de privilegiați și că un grup de lucru format din parlamentari ai PNL, experți și reprezentanți ai Ministerului Muncii, va analiza toate situațiile particulare, prin care unii pensionari sunt în continuare nedepretățiți de prevederile legale.

„Pensiile și indemnizațiile speciale pe care PSD le-a reintrodus în ultimii ani reprezintă cea mai mare sfidare la adresa românilor care au muncit o viață ca să aibă o pensie decentă și o bătrânețe liniștită. Puțină lume știe că, în timp ce pentru pensionarii de rând, cu 30-40 de ani vechime în muncă, uneori în condiții deosebit de grele, PSD nu a găsit resurse financiare astfel încât pensiile să fie majorate de la 1 ianuarie, pentru pensionarii speciali întotdeauna au găsit bani, astfel încât acestea au ajuns la nivelul zecilor de mii de lei. Acum, când adevărul este scos la suprafață de Guvernul PNL, aflăm că pentru privilegiați se plătesc anual peste 9 miliarde de lei de la buget, în vreme ce pentru toți cei aproape 5 milioane de pensionari fondul de pensii are alocări de numai 67 de miliarde de lei. Este strigător la Cer să vezi cât de multă nedreptate au creat guvernele PSD în ultimii trei ani și cât de greu ne va fi nouă, liberalilor, să reparăm aceste nedreptăți.
În ceea ce ne privește, noi, liberalii, vom depune toate eforturile pentru ca grupul de lucru format de PNL pentru eliminarea nedreptăților din actualul sistem de pensii să genereze cât mai rapid și cele mai bune soluții pentru oameni!
Vreau să cred că, în ciuda tergiversărilor la care încă se pretează, PSD nu va mai bloca, și de această dată, așa cum a făcut-o în ultimii doi ani, proiectul nostru pentru eliminarea pensiilor speciale! Vreau să cred că sub presiunea opiniei publice și a forțelor politice responsabile, în luna februarie a anului următor vom rezolva în Parlamentul României această rușine legislativă, spălând obrazul, mult prea adesea murdărit, al celei mai importante instituții democratice a României!

Eleonora-Carmen HĂRĂU
Senator PNL

20 − nouă =

Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România