Carmen Hărău: „Guvernul Orban rezolvă prin rectificarea bugetară plata tuturor veniturilor populației, a debitelor restante către agenții economici și funcționarea primăriilor.”

Prin rectificarea bugetară, Guvernul Orban asigură banii necesari pentru pensii, salarii, funcționarea instituțiilor și plățile restante către agenții economici.

Referindu-se la situația financiară deosebit de gravă lăsată de PSD în bugetul de stat, Senatorul PNL Carmen HĂRĂU apreciază modul în care Guvernul Orban a reușit să găsească soluții pentru a asigura plățile restante și veniturile pentru populație:

 

„Guvernul Dăncilă a lăsat în urmă un dezastru financiar și plăți neachitate de aproape 20 de miliarde de lei: peste 5 miliarde de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, peste 6 miliarde de lei bani capturați de la agenții economici prin neplata rambursărilor de TVA și neplata concediilor medicale, deficit de peste 3,2 miliarde la sănătate și peste 2,2 miliarde de lei la pensii. Au ascuns gunoiul sub covor, considerând că vor păcăli populația la nesfârșit!

În ciuda acestei situații dezastruoase, Guvernul Orban a reușit să facă rectificarea bugetară prin care rezolvă cea mai mare parte dintre problemele urgente: se asigură banii pentru plata pensiilor și pentru plata salariilor în tot sistemul bugetar, se asigură plata tuturor drepturilor de asistență socială până la finele anului, precum alocațiile de stat pentru copii, indemnizațiile persoane cu handicap, indemnizațiile pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului. Pe lângă aceste cheltuieli, Guvernul a reușit să facă rost de bani pentru a plăti beneficiarilor din Programul Național de Dezvoltare Locală facturile neachitate de luni de zile, iar agenților economici să le restituie TVA-ul, bani pe care-i așteaptă din primăvara acestui an.

Fără să ne plângem de greaua moștenire lăsată de PSD, este important ca oamenii să cunoască prăpădul lăsat în urmă de guvernele socialiste. De asemenea, românii pot vedea cu ochii lor că la numai două săptămâni de la instalare, Guvernul PNL găsește soluții la cele mai importante probleme ale țării.”

 

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU 

Senator PNL

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători