Carmen Hărău: „Guvernul Orban rezolvă prin rectificarea bugetară plata tuturor veniturilor populației, a debitelor restante către agenții economici și funcționarea primăriilor.”

Prin rectificarea bugetară, Guvernul Orban asigură banii necesari pentru pensii, salarii, funcționarea instituțiilor și plățile restante către agenții economici.

Referindu-se la situația financiară deosebit de gravă lăsată de PSD în bugetul de stat, Senatorul PNL Carmen HĂRĂU apreciază modul în care Guvernul Orban a reușit să găsească soluții pentru a asigura plățile restante și veniturile pentru populație:

 

„Guvernul Dăncilă a lăsat în urmă un dezastru financiar și plăți neachitate de aproape 20 de miliarde de lei: peste 5 miliarde de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, peste 6 miliarde de lei bani capturați de la agenții economici prin neplata rambursărilor de TVA și neplata concediilor medicale, deficit de peste 3,2 miliarde la sănătate și peste 2,2 miliarde de lei la pensii. Au ascuns gunoiul sub covor, considerând că vor păcăli populația la nesfârșit!

În ciuda acestei situații dezastruoase, Guvernul Orban a reușit să facă rectificarea bugetară prin care rezolvă cea mai mare parte dintre problemele urgente: se asigură banii pentru plata pensiilor și pentru plata salariilor în tot sistemul bugetar, se asigură plata tuturor drepturilor de asistență socială până la finele anului, precum alocațiile de stat pentru copii, indemnizațiile persoane cu handicap, indemnizațiile pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului. Pe lângă aceste cheltuieli, Guvernul a reușit să facă rost de bani pentru a plăti beneficiarilor din Programul Național de Dezvoltare Locală facturile neachitate de luni de zile, iar agenților economici să le restituie TVA-ul, bani pe care-i așteaptă din primăvara acestui an.

Fără să ne plângem de greaua moștenire lăsată de PSD, este important ca oamenii să cunoască prăpădul lăsat în urmă de guvernele socialiste. De asemenea, românii pot vedea cu ochii lor că la numai două săptămâni de la instalare, Guvernul PNL găsește soluții la cele mai importante probleme ale țării.”

 

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU 

Senator PNL

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara