Campanie educativă derulată de polițiști

În perioada 7-20 septembrie a.c., toate structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura o campanie la nivel național, având ca scop pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

În judeţul Hunedoara, activitățile preventive se desfășoară în cooperare, de către reprezentanţii Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și cei ai Agenției Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) – Centrul Regional Alba.
Campania de informare publică include două etape: în perioada 7-9 septembrie a.c. au fost organizate întâlniri cu hunedorenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber.
În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, aflată în plină derulare, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se deplasează la unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

Spre exemplificare, în data de 10.09.2019, specialiștii A.N.I.T.P. – Centrul Regional Alba Iulia au desfășurat două activităţi de prevenire la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, din municipiul Vulcan, unde au participat 56 de elevi ai claselor a IX-a şi a X-a. Cu această ocazie, au fost difuzate pliante şi materiale pe tema prevenirii traficului de persoane.
Totodată, au fost diseminate şi analizate alături de elevi următoarele mesaje cu caracter preventiv:
Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase! Informează-te la 0800 800 678!
Mie?! NU mi se poate întâmpla!” Şi totuşi… multe dintre victimele traficului de persoane sunt recrutate de persoane cunoscute…
Foloseşte internetul cu grijă…Traficul de persoane are feţe ascunse !!!

Tot la data de 10.09.2019, poliţiştii au organizat 8 ședințe de prevenire la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din municipiul Vulcan, la Școala Gimnazială nr. 6 Vulcan și la Școala Gimnazială nr. 5 Vulcan, la care au participat 162 de elevi și 11 cadre didactice.
De asemenea, la data de 12.09.2019, în cadrul aceleiaşi campanii de informare, poliţiştii au prezentat informaţii cu caracter preventiv (în special în privinţa prevenirii violenţei în mediul şcolar şi a furturilor) elevilor unor unităţi şcolare din municipiul Hunedoara. La activităţi au participat 203 de elevi şi 6 cadre didactice.

În cadrul activităţilor preventive, le sunt transmise elevilor zece sfaturi/recomandări, pe diferite teme:

#1 Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!
#2 Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!
#3 Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!
#4 Sunați la 112 doar în caz de nevoie!
Situațiile de urgență nu sunt o joacă!
#5 Pe mâna cui încredințați copilul?
Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!
#6 Lumea drogurilor nu este lumea ta!
#7 Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!
#8 Drumurile publice nu sunt loc de joacă!
#9 Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!
#10 Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!
#10PENTRUSIGURANTA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților