Campanie educativă derulată de polițiști

În perioada 7-20 septembrie a.c., toate structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura o campanie la nivel național, având ca scop pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

În judeţul Hunedoara, activitățile preventive se desfășoară în cooperare, de către reprezentanţii Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și cei ai Agenției Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) – Centrul Regional Alba.
Campania de informare publică include două etape: în perioada 7-9 septembrie a.c. au fost organizate întâlniri cu hunedorenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber.
În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, aflată în plină derulare, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se deplasează la unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

Spre exemplificare, în data de 10.09.2019, specialiștii A.N.I.T.P. – Centrul Regional Alba Iulia au desfășurat două activităţi de prevenire la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, din municipiul Vulcan, unde au participat 56 de elevi ai claselor a IX-a şi a X-a. Cu această ocazie, au fost difuzate pliante şi materiale pe tema prevenirii traficului de persoane.
Totodată, au fost diseminate şi analizate alături de elevi următoarele mesaje cu caracter preventiv:
Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase! Informează-te la 0800 800 678!
Mie?! NU mi se poate întâmpla!” Şi totuşi… multe dintre victimele traficului de persoane sunt recrutate de persoane cunoscute…
Foloseşte internetul cu grijă…Traficul de persoane are feţe ascunse !!!

Tot la data de 10.09.2019, poliţiştii au organizat 8 ședințe de prevenire la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din municipiul Vulcan, la Școala Gimnazială nr. 6 Vulcan și la Școala Gimnazială nr. 5 Vulcan, la care au participat 162 de elevi și 11 cadre didactice.
De asemenea, la data de 12.09.2019, în cadrul aceleiaşi campanii de informare, poliţiştii au prezentat informaţii cu caracter preventiv (în special în privinţa prevenirii violenţei în mediul şcolar şi a furturilor) elevilor unor unităţi şcolare din municipiul Hunedoara. La activităţi au participat 203 de elevi şi 6 cadre didactice.

În cadrul activităţilor preventive, le sunt transmise elevilor zece sfaturi/recomandări, pe diferite teme:

#1 Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!
#2 Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!
#3 Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!
#4 Sunați la 112 doar în caz de nevoie!
Situațiile de urgență nu sunt o joacă!
#5 Pe mâna cui încredințați copilul?
Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!
#6 Lumea drogurilor nu este lumea ta!
#7 Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!
#8 Drumurile publice nu sunt loc de joacă!
#9 Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!
#10 Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!
#10PENTRUSIGURANTA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”