Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu

849

Cheile Buţii, din Câmpul lui Neag, cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului a ars luni dimineaţa. Incendiul a fost anunţat în jurul ore 3, în noaptea de duminică spre luni.

20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat la faţa locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafaţa cabanei. 4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o maşină proprietate personală, având arsuri la membrele inferioare şi superioare.

„Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunţat, din păcate, mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafaţă de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcţia cabanei precum şi de lipsa apei cu presiune din zonă. Cel mai apropiat hidrant se afla la 5 kilometri distanţă de focar, pompierii militari reuşind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.