Complexul Energetic Hunedoara a rămas fără hotelul Onix, o cabană și apartamente

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, societate de stat aflată în insolvenţă, a scos la licitaţie publică o parte din activele companiei energetice.

„Hotelul Onix, aflat în centrul municipiului Petroşani, dar şi cabana Jieţ, au fost adjudecate la licitaţia de la CEH de către proprietarul Clubului Keops. Ambele au fost cumpărate la suma totală de peste 1.100.000 de euro”, a informat Cronica Văii Jiului. Societatea Keops este administrată de omul de afaceri Siminel Iordache.

Pentru Hotelul Onix din Petroşani licitaţia a pornit de la 759.000 de euro, fără TVA, şi a fost achiziţionat cu 834.900 euro. Cabana Jieţ din Petrila a fost vândută cu 267.475 euro. La aceeaşi licitaţie au mai fost vândute trei apartamente ale CEH, două dintre ele cu câte 12.000 de euro şi unul cu 16.800 de euro, informează jurnaliştii din Valea Jiului.

Au mai fost scoase la vânzare Cabana 5 Sud din Lupeni cu preţul de pornire de 136.519 euro, fără TVA, un teren de sport din Petroşani cu preţul minim de 42.632 euro, baza de agrement Sohodol, cu 36.700 de euro. Administratorul judiciar al CEH a mai scos la licitaţie publică şi o locomotivă diesel – electrică, cu preţul de pornire 50.000 de euro şi alte două cu câte 7.000 de euro, dar şi două tractoare, cu preţul de pornire de 205 euro şi mai multe pachete de deşeuri metalice provenite de la exploatările miniere.

Complexul Energetic Huendoara are 4.000 de salariaţi şi cuprinde minele Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lupeni, şi termocentralele Mintia şi Paroşeni. Societatea de stat se află în insolvenţă.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului