COMPARAŢIA AMBASADORULUI HANS KLEMM: Deva, Indianapolis-ul românesc

Prima destinaţie a diplomatului american, aflat în judeţul Hunedoara, a fost Primăria Municipiului Deva. Hans Klemm a făcut o paralelă interesantă între etapele de dezvoltare ale oraşului Indianapolis în trecut, care sunt similare cu perspectivele de dezvoltare ale municipiului Deva în viitor

 

 

Diplomatul american a fost întâmpinat de primarul Florin Oancea, iar la discuţii au participat şi cei doi viceprimari – Ovidiu Moş şi Zoltan Ferdinand Pogocsan, precum şi Vasilică Potecă – administratorul public al Deva.

Deva, “punct fierbinte” pentru investiţii americane

Ambasadorul Statelor Unite a stat mai mult de o oră în sediul Primăriei, timp în care a avut ocazia să afle ce poate oferi municipiul Deva potenţialilor investitori americani, precum şi principalele strategii de dezvoltare ale municipiului Deva. Primarul Florin Oancea a făcut o prezentare a oportunităţilor pe care le oferă Deva în contextul în care companiile americane au anunţat că vor să investească peste 10 miliarde de dolari în noi proiecte pe teritoriul românesc. De altfel, ambasadorul Hans Klemm nu a ascuns faptul că principalul scop al vizitelor sale prin ţară este acela de a identifica “puncte fierbinţi” cu potenţial de dezvoltare. Acesta este şi motivul pentru care diplomatul american şi-a început vizita în judeţul Hunedoara de la Primăria Municipiului Deva, căreia i-a alocat un timp de discuţii foarte generos.

La răscrucea polilor de dezvoltare

Aşteptările investitorilor americani, în raport cu România, nu diferă de cele ale patronatului autohton. Cu toţii sunt interesaţi de drumuri bune, muncitori de calitate şi stabilitate economică şi fiscală. Primarul Florin Oancea a arătat faptul că municipiul Deva este conectat la Coridorul IV Pan-European, atât rutier, prin Autostrada A1, cât şi feroviar, ceea ce va asigura acces direct atât la rutele naţionale, cât şi la cele europene, iar prin reabilitarea Coridorului feroviar Rin-Dunăre, municipiul Deva traversează o etapă importantă a dezvoltării sale economice şi urbane. Finalizarea lucrărilor va însemna îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, de-a lungul Coridorului IV Pan-European şi creşterea vitezei de rulare a trenurilor până la 160 km/h. Primarul Oancea şi ambasadorul Hans Klemm au căzut de acord că Deva devine o destinaţie atractivă pentru mediul de afaceri prin poziţionarea geografică, la o distanţă aproape egală faţă de cei mai importanţi poli de dezvoltare urbană ai regiunii. Mai mult, Klemm a vorbit despre Alianţa Vestului, importanţa acesteia pentru regiune şi de stadiul lucrărilor la Autostrada 1 – tronsonul Lugoj-Deva. Ambasadorul SUA e de părere că această conexiune rutiere cu Vestul ţării şi cu restul Europei este de o importanţa vitală pentru municipiul Deva şi dezvoltarea sa în viitor.

Deva şi Indianapolis. Perspective

Oaspetele american a fost informat despre proiectele în turism, prin crearea de pachete turistice, împreună cu alte localităţii cu potenţial din judeţul Hunedoara, lucru ce va defini trasee turistice concrete. Primarul Florin Oancea a amintit de prezenţa Lotului Feminin de Gimnastică la Deva, punct de atracţie şi de tradiţie. De asemenea, s-a discutat şi despre intenţia administraţiei locale de a înfiinţa la Deva baze sportive pentru organizarea de competiţii de atletism, înot şi caiac-canoe. La final, Hans Klemm a făcut o paralelă interesantă între etapele de dezvoltare ale oraşului Indianapolis în trecut, care sunt similare cu perspectivele de dezvoltare ale municipiului Deva în viitor. Ambele localităţi sunt concentrate pe turism, transport, infrastructură şi organizare de competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări