COMPARAŢIA AMBASADORULUI HANS KLEMM: Deva, Indianapolis-ul românesc

Prima destinaţie a diplomatului american, aflat în judeţul Hunedoara, a fost Primăria Municipiului Deva. Hans Klemm a făcut o paralelă interesantă între etapele de dezvoltare ale oraşului Indianapolis în trecut, care sunt similare cu perspectivele de dezvoltare ale municipiului Deva în viitor

 

 

Diplomatul american a fost întâmpinat de primarul Florin Oancea, iar la discuţii au participat şi cei doi viceprimari – Ovidiu Moş şi Zoltan Ferdinand Pogocsan, precum şi Vasilică Potecă – administratorul public al Deva.

Deva, “punct fierbinte” pentru investiţii americane

Ambasadorul Statelor Unite a stat mai mult de o oră în sediul Primăriei, timp în care a avut ocazia să afle ce poate oferi municipiul Deva potenţialilor investitori americani, precum şi principalele strategii de dezvoltare ale municipiului Deva. Primarul Florin Oancea a făcut o prezentare a oportunităţilor pe care le oferă Deva în contextul în care companiile americane au anunţat că vor să investească peste 10 miliarde de dolari în noi proiecte pe teritoriul românesc. De altfel, ambasadorul Hans Klemm nu a ascuns faptul că principalul scop al vizitelor sale prin ţară este acela de a identifica “puncte fierbinţi” cu potenţial de dezvoltare. Acesta este şi motivul pentru care diplomatul american şi-a început vizita în judeţul Hunedoara de la Primăria Municipiului Deva, căreia i-a alocat un timp de discuţii foarte generos.

La răscrucea polilor de dezvoltare

Aşteptările investitorilor americani, în raport cu România, nu diferă de cele ale patronatului autohton. Cu toţii sunt interesaţi de drumuri bune, muncitori de calitate şi stabilitate economică şi fiscală. Primarul Florin Oancea a arătat faptul că municipiul Deva este conectat la Coridorul IV Pan-European, atât rutier, prin Autostrada A1, cât şi feroviar, ceea ce va asigura acces direct atât la rutele naţionale, cât şi la cele europene, iar prin reabilitarea Coridorului feroviar Rin-Dunăre, municipiul Deva traversează o etapă importantă a dezvoltării sale economice şi urbane. Finalizarea lucrărilor va însemna îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, de-a lungul Coridorului IV Pan-European şi creşterea vitezei de rulare a trenurilor până la 160 km/h. Primarul Oancea şi ambasadorul Hans Klemm au căzut de acord că Deva devine o destinaţie atractivă pentru mediul de afaceri prin poziţionarea geografică, la o distanţă aproape egală faţă de cei mai importanţi poli de dezvoltare urbană ai regiunii. Mai mult, Klemm a vorbit despre Alianţa Vestului, importanţa acesteia pentru regiune şi de stadiul lucrărilor la Autostrada 1 – tronsonul Lugoj-Deva. Ambasadorul SUA e de părere că această conexiune rutiere cu Vestul ţării şi cu restul Europei este de o importanţa vitală pentru municipiul Deva şi dezvoltarea sa în viitor.

Deva şi Indianapolis. Perspective

Oaspetele american a fost informat despre proiectele în turism, prin crearea de pachete turistice, împreună cu alte localităţii cu potenţial din judeţul Hunedoara, lucru ce va defini trasee turistice concrete. Primarul Florin Oancea a amintit de prezenţa Lotului Feminin de Gimnastică la Deva, punct de atracţie şi de tradiţie. De asemenea, s-a discutat şi despre intenţia administraţiei locale de a înfiinţa la Deva baze sportive pentru organizarea de competiţii de atletism, înot şi caiac-canoe. La final, Hans Klemm a făcut o paralelă interesantă între etapele de dezvoltare ale oraşului Indianapolis în trecut, care sunt similare cu perspectivele de dezvoltare ale municipiului Deva în viitor. Ambele localităţi sunt concentrate pe turism, transport, infrastructură şi organizare de competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?