Comerţ cu scutiri medicale false într-un liceu din Deva

scutiri2Un echipaj de jandarmi care patrula în zona Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva a fost anunţat de o persoană din liceu că într-o clasă a acestuia sunt puse în circulaţie adeverinţe medicale false, folosite la motivarea absenţelor.

„Jandarmii hunedoreni au contactat cu profesorul-diriginte al clasei respective, iar în urma verificărilor au găsit opt adeverinţe medicale, dintre care trei erau foto-copiate, iar celelalte cinci adeverinţe erau sub forma unor tipizate, completate olograf, prezentând elemente care indicau suspiciunea că ar fi false, prin lipsa semnăturii şi diferenţa de format a acestora. Adeverinţele medicale în cauză erau completate pentru motivarea absenţelor a trei dintre elevii clasei respective”, a precizat sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Asupra unuia dintre elevi, jandarmii au mai descoperit o scutire medicală „în alb”, având parafa unui medic. „Echipajul de jandarmi a întocmit actele procedurale de sesizare a unei fapte de natură penală, existând suspiciuni rezonabile că în cauză pot fi îndeplinite elementele constitutive ale infracţiunii de uz de fals”, a completat Lucian Stoichiţoiu.

Poliţiştii vor continua ancheta în acest caz, în care minorul va fi cercetat penal.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva