CNAIR a reziliat contractul cu constructorii Lotului 3, din Autostrada Lugoj – Deva

108

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul cu constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, informează Asociaţa Pro Infrastructură.

„La 16 zile de când tronsonul de 21 de kilometri aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii. Imaginaţi-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniştii din domeniul infrastructurii de transport aşa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial. Nodul Holdea (parte a altui contract cu acelaşi antreprenor) nu este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite nu a fost inclus şi nici plătit în cel reziliat astăzi. În concluzie, inaugurarea celor 21 de kilometri devine incertă. Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de 4 ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, a informat Asociaţia Pro Infrastructură (API), care a monitorizat lucrările începute în 2014.

Reprezentanţii CNAIR au confirmat rezilierea contractului, însă nu au oferit, deocamdată, informaţii despre ce măsuri vor fi luate. Slaba calitate a lucrărilor şi modul defectuos în care constructorii s-au achitat de sarcinile contractuale ar fi fost motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.