CLINICA DOJA49: Tratamentul cu laser pentru acnee, eficienţă maximă pentru o piele curată

Pielea este unul din cele mai importante şi mai mari organe ale corpului nostru. Pielea acoperă aproape întregul nostru corp şi cuprinde aproximativ 20 de metri pătraţi. Pielea umană are funcţii importante, cum ar fi acordarea protecţiei faţă de factorii nocivi ai mediului extern, menţinerea temperaturii corpului şi, cea mai importantă, este unul dintre cele cinci organe de simţ. Pielea ne permite să simţim diferite senzaţii la atingere, rece şi cald. Pielea umană cuprinde trei straturi diferite, şi anume: epiderma (cel mai de sus strat), derma şi hipoderma (ţesutul subcutanat profund).

Fiecare persoană are un tip, un ton, o textură şi o culoare de piele diferită. Diferitele straturi ale pielii determină tonul pielii; întrucât, culoarea pielii este determinată de melanocitele prezente în epidermă.

Oamenii care sunt atenți cu privire la aspectul lor au tendința de a avea mare grijă de pielea lor folosind diverse tratamente, în timp ce unii obţin rezultate doar cu un strop de apă pe fețele lor. Având grijă de piele sau nu; din păcate, există o serie de probleme ale pielii care o poate afecta. Unele sunt destul de comune, cum ar fi: acnee, bătături, calusuri etc; în timp ce, altele sunt rare şi apar din cauza unor alte condiții medicale de bază și despre care, probabil, aţi auzit / citit, pentru prima dată, cum ar fi sindromul CREST, boala a cincea sau boala Slapped Cheek, Cutis Laxa, Molluscum Contagiosum, etc.

În centrul nostru de informare cu privire la bolile de piele, ne-am documentat cu privire la afecțiunile comune ale pielii, precum şi la cele rare şi nemaiauzite.

Mai jos sunt date exemple de câteva probleme de piele, pe care le-am acoperit.

Acneea sau Acneea Vulgară (Acne Vulgaris)

Acneea Vulgară este o afecțiune a pielii caracterizată prin coşuri pe piele, din cauza blocării foliculilor de păr care rezultă în acumularea de sebum. Simptomele includ: prezența punctelor albe şi negre, papule sau mici umflături care sunt sensibile la atingere şi chisturi dureroase. Tratamentul pentru Acneea Vulgară este format din: medicamente de actualitate OTC, medicamente cu prescripție medicală, antibiotice orale, contraceptive orale, terapie laser .

Acneea sau Acneea Vulgară (Vulgaris) este o afecțiune care afectează pielea, atunci când foliculii de păr se leagă sau blochează de celulele moarte ale pielii şi sebum (ulei). Acneea apare de obicei pe față, gât, spate, umeri şi piept. Acneea poate fi încăpățânată şi poate fi stresantă pentru pacient. Leziunile de acnee se vindecă încet şi, chiar înainte de rezolvarea completă, încep să apară noi leziuni. Acneea severă poate poate duce la cicatrici. Tratamentul trebuie început cât mai curând posibil, în scopul de a reduce riscul apariţiei de leziuni permanente.

Acneea Vulgaris nu este un pericol pentru viață sau o afecțiune gravă. Cu toate acestea, acneea severă, care lasă în urmă cicatrici, poate afecta stima de sine a unei persoane şi încrederea de sine. Deci, trebuie căutat cât mai repede un tratament, când apare acneea. Nu atingeţi sau scoateți coşurile dumneavoastră, deoarece acest lucru poate agrava starea dumneavoastră și poate lăsa în urmă cicatrici.

Tratamentul cuprinde antibiotice orale, locale şi terapie laser .

Sunt trei factori importanți care determină acneea:

 • supraproducția de sebum (ulei).
 • dacă celulele moarte ale pielii nu cad în mod normal, se acumulează, și blochează foliculii de păr.
 • acumularea de bacterii

Producţia excesivă de sebum și acumularea de celule moarte ale pielii blochează foliculii de păr, iar acest lucru creează un mediu prietenos bacteriilor. Acest dop de sebum și celule moarte duce la bombarea peretelui foliculului și rezultă un punct alb. Dacă dopul este deschis la suprafață, și apoi se schimbă în culoare închisă, este cunoscut sub numele de coș (punct negru). Când foliculul de păr înfundat devine infectat sau inflamat, atunci aceasta duce la coșuri sau acnee sau acnee vulgară.

Factorii care pot cauza sau declanșa Acneea sau Acneea Vulgară sunt:

 • Dezechilibrele sau tulburările din timpul pubertății, sarcinii și, din orice etapă a vieții. Utilizarea contraceptivelor orale poate afecta, de asemenea, producția de sebum și poate cauza acnee.
 • Medicamentele care conțin androgeni, corticosteroizi sau litiu pot declanșa acnee.
 • Produsele alimentare, cum ar fi alimentele bogate în carbohidrați, alimentele uleioase şi dulci, produsele lactate etc. pot declanşa acnee.

Factorii de risc pentru Acnee sau Acneea Vulgară

 • Adolescenții, femeile însărcinate şi femeile 2-6 zile înainte de menstruaţie au un risc mai mare de a dezvolta acnee din cauza schimbărilor hormonale.
 • Utilizarea de medicamente care au litiu, corticosteroizi sau androgeni.
 • Aplicarea unor produse cosmetice sau intrarea în contact cu substanțe uleioase sau grase.
 • Având un istoric familial de acnee, creşte şi riscul de a dezvolta acnee.
 • Frecarea pielii de către căşti, telefoane mobile, rucsaci şi gulere strânse.
 • Stresul poate agrava acneea.

Simptomele Acneei sau Acneei Vulgare

 • Acneea apare de obicei pe față, gât, piept, umeri și spate, deoarece aceste zone au un conținut maxim de glande uleioase funcționale.
 • Acneea poate apărea în următoarele forme:

Leziuni non-inflamatorii

Comedoanele (coşurile) care includ puncte albe și negre. Acestea apar atunci când deschiderea foliculului pilos se înfundă cu sebum, celule moarte și bacterii. Comedoanele închise se numesc puncte albe și ele apar ca niște umflături ușoare, colorate ale pielii. Comedoanele deschise la suprafața pielii sunt punctele negre și ele apar ca puncte de culoare închisă pe piele.

Leziuni inflamatorii

 • Papulele sunt mici umflături, uşor ridicate, care indică infecție/inflamaţie în foliculii de păr. Papulele pot tinde să atingă și să apară de culoare roşie.
 • Pustulele, cunoscute ca şi coşuri, sunt umflături de culoare roşie care au puroi alb în vârf.
 • Nodulii sunt umflături prezente sub piele și sunt mari în dimensiune, solizi și dureroși la atingere. Ei apar ca rezultat al acumulării de secreţii adânc în interiorul foliculilor de păr.
 • Chisturile sunt noduli dureroşi, care sunt pline cu puroi ş sunt prezente sub piele. Aceste infecţii pot provoca cicatrici.

Tratament pentru Acnee sau Acnee Vulgară

Scopul tratamentului este de a reduce producția de ulei, de a creşte numărul de noi celule ale pielii, reducerea inflamației şi tratarea infecției bacteriene. Rezultatele pot fi văzute într-o lună, două; cu toate acestea, poate să apară agravarea acneei înainte să se observe o îmbunătățire.

În funcție de severitatea acneei, medicul prescrie medicaţie cu aplicabilitate locala (topică), orală sau, uneori, ambele.

Medicamentele orale pentru acnee sunt contraindicate în timpul sarcinii.

 • Unguentele topice OTC ajută la uscarea excesului de ulei, uciderea bacteriilor și declanșarea pierderii de celule moarte ale pielii. Aceste unguente sunt de obicei ușoare și au sulf, peroxid de benzoil, acid salicilic, rezorcinol ca ingrediente principale. Ele sunt benefice, dacă aveți acnee ușoară. Efectele secundare ale medicamentelor topice pentru acnee sunt uscarea, iritarea și exfolierea pielii.
 • Medicamentele mai puternice primite pe bază de prescripție medicală, care sunt derivate din vitamina A pentru acnee severă, sunt tretinoin, adapalen și tazarotene. Acestea acționează, de asemenea, prin creșterea numărului de celule noi și prevenirea colmatării (înfundării) foliculilor de păr. Antibioticele topice sunt, de asemenea, folosite pentru a distruge bacteriile excedentare de pe piele. De obicei este necesară o combinație a tuturor acestor produse pentru tratarea acneei.
 • Un tratament scurt cu antibiotice orale este dat pentru acneea moderată până la severă pentru a lupta împotriva bacteriilor și inflamație. Antibioticele orale sunt utilizate în mod obișnuit cu medicamentele topice pentru acnee. Efectele secundare ale antibioticelor sunt: stomac deranjat, decolorarea pielii, amețeală, sensibilitate crescută la lumina soarelui și scăderea potențială a eficacității OCP-urilor.
 • Isotretinoinul este un medicament utilizat pentru cicatrici severe și acnee chistică dură, care au chisturi profunde și care nu sunt îmbunătățite de antibiotice. Isotretinoin este un medicament puternic, este utilizat pentru acnee extrem de gravă. Este contraindicat în timpul sarcinii, deoarece poate cauza malformații congenitale grave fătului. Nu poate fi folosit dacă intenționați să rămâneți însărcinată, deoarece medicamentul rămâne în organism, chiar și după terminarea tratamentului. Efectele secundare includ: uscarea pielii, ochilor, buzelor, gurii, nasului și, sângerări nazale, mâncărime, sensibilitate la soare, dureri musculare, și vedere slabă pe timp de noapte. Medicamentul poate creşte, de asemenea, colesterolul, trigliceridele și nivelurile enzimelor hepatice în sânge.
 • Isotretinoinul este gândit pentru a crește riscul de depresie și suicid, deși acest lucru nu a fost dovedit în mod concludent.
 • Contraceptivele orale pot îmbunătăți acneea la unele femei. Efectele secundare ale OCP sunt dureri de cap, greață, sensibilitate la sâni şi depresie.
 • Terapia laser este tratamentul cel mai eficient pentru tratarea acneei. Aceste terapii afectează straturile mai profunde ale pielii, fără a deteriora suprafața pielii. Tratamentul cu laser scade producția de grăsime (ulei) sau sebum prin deteriorarea glandelor sebacee. Terapia cu lumină ucide bacteriile care cauzează acneea. Pe lângă altele, ambele terapii sporesc, de asemenea, textura pielii şi reduc aspectul de cicatrici.

O soluţie rapidă şi simplă pentru o piele curată

Clinica Doja49.ro vă  oferă un protocol de tratament cu laser pentru acnee, ce constituie o soluție cu adevărat cuprinzătoare pentru problemele generate de  acnee. Controlată cu precizie, lumina laser pătrunde în siguranţă în piele pentru a viza în mod eficient glandele sebacee hiperactive şi pentru a reduce riscul de a dezvolta noi inflamații acneeice.

Pentru îmbunătăţirea aspectului de cicatrici acneice, vă oferim tratamentul cu laser, complementar cu un set de creme ce se aplică o perioadă scurtă de timp, bazat pe o procedură precisă şi blândă de rejuvenare. Fasciculul laser este absorbit la micro-straturile de suprafaţă ale pielii şi vaporizează ţesutul cicatrizat, stimulând producerea de colagen nou în dermă.

Rezultate rapide, fără efecte secundare

În plus faţă de efectele sale de penetrare termică, tratamentul accelerează procesul de vindecare şi stimulează remodelarea de colagen, un pas important în tratamentul pe termen lung al acneei.

Spre deosebire de peelingul chimic şi dermoabraziune, laserul permite controlarea extrem de precisă a adâncimii de penetrare a pielii. Laserul vaporizează uşor straturi de microni, ce constituie o suprafaţă subţire din pielea cu cicatrice acneeică, descoperind astfel o piele sanatoasă, nedeteriorată.

 

 

 

 Informaţii suplimentare sau programări, în deplină confidenţialitate, la telefon: 0359-911 sau 0359-433-433 – Clinica Doja 49, Oradea.

www.Doja49.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!