Clădirile istorice ale Minei Petrila, preluate de administraţia publică

Aproximativ 20 de clădiri de la Mina Petrila au fost preluate în administrare de administraţia publică locală, iar printre acestea se regăsesc şi unele cu o însemnată valoare istorică.

put.petrilaDupă ce în şedinţa de luna trecută s-a aprobat studiul de prefezabilitate, consilierii locali din Petrila au adoptat, în şedinţa de miercuri, si proiectul de hotărâre privitor la preluarea din proprietatea statului a unor active ale Minei Petrila în proprietatea publică a oraşului. Viceprimarul Vasilică Jurca a precizat că este vorba despre aproximativ 20 de clădiri, dintre care unele, care au valoare istorică, vor fi transformate în muzeu, iar altele vor avea o destinaţie economică, fiind puse la dispoziţia investitorilor.

Printre clădirile cu valoare istorică se află şi un puţ minier unic în Europa, ce funcţionează fără întrerupere din 1946. Puţul Centru a fost construit de nemţi începând din 1943. De partea electrică s-au ocupat cei de la Siemens Berlin, iar partea mecanică a fost asigurată de firma Demag. De asemenea, cu valoare istorică sunt  vechile ateliere mecanice, unde se găsesc utilaje de la 1800 şi care va fi inclusă în muzeul ce se inbtenţionează să fie amenajat aici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru