Clădirile istorice ale Minei Petrila, preluate de administraţia publică

Aproximativ 20 de clădiri de la Mina Petrila au fost preluate în administrare de administraţia publică locală, iar printre acestea se regăsesc şi unele cu o însemnată valoare istorică.

put.petrilaDupă ce în şedinţa de luna trecută s-a aprobat studiul de prefezabilitate, consilierii locali din Petrila au adoptat, în şedinţa de miercuri, si proiectul de hotărâre privitor la preluarea din proprietatea statului a unor active ale Minei Petrila în proprietatea publică a oraşului. Viceprimarul Vasilică Jurca a precizat că este vorba despre aproximativ 20 de clădiri, dintre care unele, care au valoare istorică, vor fi transformate în muzeu, iar altele vor avea o destinaţie economică, fiind puse la dispoziţia investitorilor.

Printre clădirile cu valoare istorică se află şi un puţ minier unic în Europa, ce funcţionează fără întrerupere din 1946. Puţul Centru a fost construit de nemţi începând din 1943. De partea electrică s-au ocupat cei de la Siemens Berlin, iar partea mecanică a fost asigurată de firma Demag. De asemenea, cu valoare istorică sunt  vechile ateliere mecanice, unde se găsesc utilaje de la 1800 şi care va fi inclusă în muzeul ce se inbtenţionează să fie amenajat aici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”