Clădirea tribunalului va intra în reparații capitale

170

Compania Națională de Investiții a anunțat, marți, semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara și a Judecătoriei Deva, o clădire monument, inclusă în zona de protecție a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Deva.
„Clădirea prezintă o serie de degradări care necesită intervenții, iar lucrările de reabilitare și modernizare, realizate prin Compania Națională de Investiții, vor viza și adaptări funcţionale pentru crearea unui flux optim spre o sală de judecată atât a completului de judecată, cât şi a deţinuţilor, sau adaptări la normele actuale privind circulaţia neîngrădită a persoanelor cu dizabilități. Astfel, principalele categorii de lucrări vor avea în vedere înlocuirea învelitorii acoperișului, lucrări de consolidare, refacere fațade, refacere instalații sanitare și de încălzire, realizare rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, înlocuire tâmplărie etc.”, a informat Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a contractului este de 23,98 milioane lei.
Clădirea în care își au sediile Tribunalul Hunedoara și Judeătoria Deva a fost finalizată în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, iar destinația inițială a fost de sediu de instanţă judecatorească, funcţionând astfel până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.