Clădirea tribunalului va intra în reparații capitale

Compania Națională de Investiții a anunțat, marți, semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara și a Judecătoriei Deva, o clădire monument, inclusă în zona de protecție a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Deva.
„Clădirea prezintă o serie de degradări care necesită intervenții, iar lucrările de reabilitare și modernizare, realizate prin Compania Națională de Investiții, vor viza și adaptări funcţionale pentru crearea unui flux optim spre o sală de judecată atât a completului de judecată, cât şi a deţinuţilor, sau adaptări la normele actuale privind circulaţia neîngrădită a persoanelor cu dizabilități. Astfel, principalele categorii de lucrări vor avea în vedere înlocuirea învelitorii acoperișului, lucrări de consolidare, refacere fațade, refacere instalații sanitare și de încălzire, realizare rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, înlocuire tâmplărie etc.”, a informat Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a contractului este de 23,98 milioane lei.
Clădirea în care își au sediile Tribunalul Hunedoara și Judeătoria Deva a fost finalizată în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, iar destinația inițială a fost de sediu de instanţă judecatorească, funcţionând astfel până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gest oribil al unor copii: au ucis un câine aruncându-l de pe bloc         Patru mașini distruse pe un bulevard din Deva, de șoferul unui bolid. Tânărul de 19 ani s-a făcut apoi nevăzut         Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare