Clădirea Primăriei Hunedoara a intrat în șantier

154

Au început lucrările de reabilitare şi eficientizare energetică a Palatului administrativ din Hunedoara, sediul Primăriei Hunedoara. „Valoarea totală a proiectului este de 5,2 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind acoperită din fonduri europene nerambursabile.

În urma implementării proiectului, consumurile energetice ale sediului principal al Primăriei vor fi diminuate cu 50 la sută”, au informat reprezentanții primăriei.

Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, izolaţiile termice vor fi aplicate doar pe partea interioară a pereţilor. Vor fi montate geamuri din lemn stratificat şi se vor realiza termoizolaţii la nivelul planşeului. De asemenea, va fi schimbată centrala termică a clădirii cu o centrală pe biomasă. Instalaţia de distribuţie a agentului termic, a apei calde precum şi radiatoarele existente vor fi, de asemenea, înlocuite, anunță municipalitatea.

Proiectul are în vedere şi reducerea consumului de energie electrică, în principal prin înlocuirea instalaţiilor de iluminat şi folosirea de tehnologie LED în locul actualelor corpuri de iluminat. Pentru început, lucrările se derulează doar la interior.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *