CJ Hunedoara cere măsuri urgente pe șoseaua Lacului Cinciș. Ani în șir, drumul județean a fost degeaba în administrarea instituției

Drumul Județean 687 Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița (25 de kilometri) a fost ani în șir subiectul nenumăratelor reclamații ale localnicilor și turiștilor care ajung în zonă, din cauza stării proaste a carosabilului. De aproape un deceniu, autoritățile județene au promis reabilitarea șoselei spre Lacul Cinciș, dar investițiile în infrastructură au mai fost realizate doar pe bucăți. A fost turnat un covor asfaltic nou pe circa trei kilometri, de la intersecția cu Strada Principală a Teliucului până la Motel Cinciș, și au avut loc reparații pe sectorul de la „coada” lacului până la Toplița.

Drumul a fost inclus pe lista șoselelor turistice pe care reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara plănuiau să le modernizeze complet prin Programul Național de Dezvoltare Locală, însă acest lucru nu a mai fost realizat. Între timp, de la începutul anului 2018, șapte kilometri ai șoselei, respectiv tronsonul care înconjoară Lacul Cinciș, au intrat în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, beneficiara unei investiții de extindere a rețelei de apă și vanalizare. Lucrările au demarat în zona din amonte a Lacului Cinciş şi trebuie finalizate în următorii doi ani. Săpăturile la noua rețea de apă și canalizare au dus la distrugerea șoselei, și așa extrem de degradată. Șantierul a dat și motive de reclamații, de această dată reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara.

Acestea se declară nemulțumiți de starea șoselei și solicită primăriei să ia măsuri urgente de reabilitarea a drumului. „Având în vedere starea avansată de degradare a sectorul de drum menționat, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat în scris Primăriei Teliucu Inferior să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. De asemenea, având în vedere Acordul Consiliului Județean Hunedoara privind lucrările de amplasare a conductei de alimentare cu apă potabilă – sat Cerna, pe sectorul de drum menționat, Primăriei Teliucu Inferior i s-a solicitat să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectorului de drum afectat”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Hunedoara.

Lucrările necesare pentru reabilitarea șoselei Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița, includ: reparaţii la îmbrăcămintea rutieră, desfundări şi decolmatări ale şanţurilor, rigolelor şi podeţelor existente, redimensionarea sistemului de colectare şi de scurgere a apelor pluviale, curăţirea vegetaţiei din zonza drumurilor, refacerea acostamentelor, refacerea semnalizării rutiere, acoperirea cu mixtură asfalică şi reabilitarea podurilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2