CJ Hunedoara cere măsuri urgente pe șoseaua Lacului Cinciș. Ani în șir, drumul județean a fost degeaba în administrarea instituției

390

Drumul Județean 687 Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița (25 de kilometri) a fost ani în șir subiectul nenumăratelor reclamații ale localnicilor și turiștilor care ajung în zonă, din cauza stării proaste a carosabilului. De aproape un deceniu, autoritățile județene au promis reabilitarea șoselei spre Lacul Cinciș, dar investițiile în infrastructură au mai fost realizate doar pe bucăți. A fost turnat un covor asfaltic nou pe circa trei kilometri, de la intersecția cu Strada Principală a Teliucului până la Motel Cinciș, și au avut loc reparații pe sectorul de la „coada” lacului până la Toplița.

Drumul a fost inclus pe lista șoselelor turistice pe care reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara plănuiau să le modernizeze complet prin Programul Național de Dezvoltare Locală, însă acest lucru nu a mai fost realizat. Între timp, de la începutul anului 2018, șapte kilometri ai șoselei, respectiv tronsonul care înconjoară Lacul Cinciș, au intrat în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, beneficiara unei investiții de extindere a rețelei de apă și vanalizare. Lucrările au demarat în zona din amonte a Lacului Cinciş şi trebuie finalizate în următorii doi ani. Săpăturile la noua rețea de apă și canalizare au dus la distrugerea șoselei, și așa extrem de degradată. Șantierul a dat și motive de reclamații, de această dată reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara.

Acestea se declară nemulțumiți de starea șoselei și solicită primăriei să ia măsuri urgente de reabilitarea a drumului. „Având în vedere starea avansată de degradare a sectorul de drum menționat, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat în scris Primăriei Teliucu Inferior să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. De asemenea, având în vedere Acordul Consiliului Județean Hunedoara privind lucrările de amplasare a conductei de alimentare cu apă potabilă – sat Cerna, pe sectorul de drum menționat, Primăriei Teliucu Inferior i s-a solicitat să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectorului de drum afectat”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Hunedoara.

Lucrările necesare pentru reabilitarea șoselei Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița, includ: reparaţii la îmbrăcămintea rutieră, desfundări şi decolmatări ale şanţurilor, rigolelor şi podeţelor existente, redimensionarea sistemului de colectare şi de scurgere a apelor pluviale, curăţirea vegetaţiei din zonza drumurilor, refacerea acostamentelor, refacerea semnalizării rutiere, acoperirea cu mixtură asfalică şi reabilitarea podurilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.