Cine ne deszăpezeşte drumurile naţionale!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a făcut publică lista firmelor ce se vor ocupa în acest sezon de deszăpezirea autostrăzilor şi a drumurilor naţionale. De asemenea, s-au stabilit şi responsabilii, care pot fi traşi la răspundere dacă nămeţii vor bloca aceste artere principale de circulaţie.

deszapezireVorbim despre contracte generoase, raportat la valorile de anul trecut. Astfel, după încheierea  activităţii de iarnă 2012 – 2013, CNADNR spune că valoarea contractelor a fost de nu mai puţin de 209.420.781 de lei pentru 16.200 de kilometri. Altfel spus, pentru sezonul trecut, deszăpezirea s-a făcut cu 12.927 de

Lei/ km, respectiv  2.938 euro/km . Cum şi iarna se anunţă mai grea, iar costurile au crescut între timp, la finalul acestui sezon se preconizează că şi sumele vor fi mai mari.

Referitor la segmentele de drum naţional şi autostrăzi care tranzitează judeţul Hunedoara, responsabil este Sandu Borbeanu, din partea Secţiei de Drumuri Naţionale Deva, pe lângă cei din partea firmelor care au câştigat licitaţiile pentru deszăpeziri. Astfel, pe Autostrada A1 pe porţiunea Şoimuş – Sebeş va acţiona CCCF Timişoara şi Gecor SRL. Pe DN 66 pe porţiunea de pe teritoriul judeţului Hunedoara de deszăpezire se ocupă SC Eurosped SRL, la fel ca şi pentru DN 66A. Aceeaşi societate comercială trebuie să cureţe de zăpadă şi DN 68, DN 68 A, dar şi DN 7 şi DN 74 şi DN 76.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști