Cine este pompierul de onoare al anului 2019, în Hunedoara

Plutonierul adjutant Robert Kulcsar a fost desemnat Pompierul de onoare al anului 2019, în urma une ceremonii organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. Plutonierul adjutant a reuşit să salveze viaţa unui om aplicând corect şi la timp metodele de resuscitare. Omul salvat, Călin Ciora, şi salvatorul său s-au aflat astăzi împreună la ceremonia de decernare a distincţiei Pompierul de Onoare al anului 2019.

„Pompierul Robert Kulcsar a participat alături de Bebe, un ciobănesc german, specializat în căutare-salvare, al I.S.U. Hunedoara la un concurs de dresaj canin la Sibiu. Pe parcursul derulării probei de căutare a unei victime surprinse sub dărâmături unul dintre participanţi, în vârstă de 58 de ani, din Cluj, s-a prăbușit la pământ. Robert şi alţi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l ţină în viaţă pe Călin până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Sibiu unde medicii i-au montat pe cord 4 stenturi. Efectuarea masajului cardiac eficient a fost vital în menţinerea în viaţă a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Călin Ciora și-a reluat viaţa și s-a reîntors la marea lui pasiune: câinii de căutare salvare.

Foto: ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic