Cimitirul strămutaţilor din calea autostrăzii Deva – Lugoj a fost sfinţit

68

IMG_0429Rămăşiţele a peste 200 de oameni înhumaţi într-un cimitir care a funcţionat ilegal la marginea satului Brănişca au fost mutate într-un cimitir nou, iar preotul satului a ţinut miercuri slujba de pomenire a defuncţilor şi de sfinţire a crucilor acestora.

„În acest loc au fost aduse rămăşiţele umane, preluate din fostul cimitir neautorizat al satului, cel cu care se intersecta traseul viitoarei autostrăzi. Este vorba de 210 persoane, din care am reuşit să identificăm aproape o treime, deşi multe dintre cruci nu mai existau de multă vreme. În vechiul cimitir am găsit însă nu doar oase umane ci şi oase de animale. Acum fiecare dintre defuncţii înhumaţi în acest cimitir îngrijit are propriul mormânt. Oamenii au fost îngropaţi creştineşte, aşa cum era normal să se întâmple”, a spus dr. Dan Mărculescu, şeful Serviciului de Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Terenul din care au fost preluate rămăşiţele umane, trecut în caretea funciară ca păşune deşi întreg satul ştia că aici au fost înhumate cadavrele săracilor şi ale pacienţilor preventoriului din localitate, a fost nivelat, iar în perioada următoare şi în zonă vor continua lucrările la lotul patru al autostrăzii Deva – Lugoj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.