Cimitirul animalelor de companie din Hunedoara

1163

Peste 300 de animale de companie își au locurile de veci în cel mai mare cimitir din vestul țării dedicat prietenilor necuvântători ai oamenilor.

Cimitirul a fost înființat în urmă cu șase ani, în zona Valea Seacă din Hunedoara, lângă marile cimitire de la marginea orașului. Cosmin Bodrean, administrator al unui cimitir privat din municipiu, a avut inițiativa creării sale.

Cimitirul de pe deal a fost împrejmuit și înfrumusețat cu gazon, pomi decorativi și figurine care înfățișează animale domestice. În locurile sale de veci au fost înhumați, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri și chiar un pește de acvariu. Animalele au plăcuțe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor și sunt așezate fotografii. Foștii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio ori le-au așezat jucării, moriști și lămpi solare pe morminte. Unii localnici vin săptămânal să se reculeagă lângă mormintele animalelor lor. De la 200 de lei pornește prețul unui loc de veci în cimitirul animalelor de companie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *