Chioșcuri de suveniruri date în chirie în curtea Castelului Corvinilor

Primăria Hunedoara intenționează să închirieze cinci căsuțe de lemn amenajate în curtea Castelului Corvinilor, celor care doresc să vândă suveniruri sau produse alimentare.

 

Contractele, valabile până la sfârșitul anului 2020, vor fi scoase la licitație publică, iar prețul chiriei lunare va porni de la 300 de lei pentru fiecare căsuță. „Prin închirierea acestora se doreşte creşterea atractivităţii zonei istorice a municipiului pentru turişti şi locuitori”, se arată în proiectul de hotărâre. De asemenea, un teren de 10 metri pătrați din aceeași zonă va fi închiriat, cu un preț de pornire de la șapte lei pe metru pătrat, pentru amenajarea unei cafenele mobile.

În anii trecuți, mai multe căsuțe de lemn cu suveniruri au fost mutate din curtea exterioară a monumentului istoric. Chioșcurile și-au găsit loc în parcarea privată din vecinătatea Castelului Corvinilor. Aceasta a fost amenajată pe un teren de 3.600 de metri pătrați pe care primăria l-a vândut, în 2013, cu 9.5 euro pe metru pătrat unui afacerist din localitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia