Cetatea Deva găzduiește pe perioada verii o expoziție de pictură ambientală

Începând de luni, 4 iunie 2018, Cetatea Deva este gazda expoziției de pictură ,,Semn ancestral”.
Lucrările aparțin doamnei Gabriela Brănescu, profesor de arte vizuale și plastice la Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” din Deva.

Expoziția este un ansamblu de lucrări de artă ambientală, iar subiectele abordate de artistă sunt preluate din tradiția culturală ancestrală a poporului român.
,,Tehnica folosită este pictură în ulei, pe panouri din OSB, încadrate cu rame din lemn. Atât materialele cât și tehnica folosită, fac posibilă expunerea lucrărilor în spațiul interior dar și exterior”, afirmă artista.

Gândirea artistică a prof. Gabriela Brănescu are în vedere spațiile publice ample, în care comunitățile umane să beneficieze de formă, culoare și idei artistice, în direct. Spațiul cultural al județului Hunedoara, cu tradițiile sale din Ținutul Pădurenilor, de unde artista este originară, se regăsește în lucrările sale.

Cele 15 panouri de mari dimensiuni cu picturile artistei sunt expuse în incinta Porții 2 din Cetatea Devei, până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

De-a lungul timpului, artista a expus creațiile sale în galerii de pictură, muzee și teatre din țara noastră. Expoziția ,,Semn ancestral” este organizată în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.

Text și FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu