Cetatea Deva găzduiește pe perioada verii o expoziție de pictură ambientală

Începând de luni, 4 iunie 2018, Cetatea Deva este gazda expoziției de pictură ,,Semn ancestral”.
Lucrările aparțin doamnei Gabriela Brănescu, profesor de arte vizuale și plastice la Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” din Deva.

Expoziția este un ansamblu de lucrări de artă ambientală, iar subiectele abordate de artistă sunt preluate din tradiția culturală ancestrală a poporului român.
,,Tehnica folosită este pictură în ulei, pe panouri din OSB, încadrate cu rame din lemn. Atât materialele cât și tehnica folosită, fac posibilă expunerea lucrărilor în spațiul interior dar și exterior”, afirmă artista.

Gândirea artistică a prof. Gabriela Brănescu are în vedere spațiile publice ample, în care comunitățile umane să beneficieze de formă, culoare și idei artistice, în direct. Spațiul cultural al județului Hunedoara, cu tradițiile sale din Ținutul Pădurenilor, de unde artista este originară, se regăsește în lucrările sale.

Cele 15 panouri de mari dimensiuni cu picturile artistei sunt expuse în incinta Porții 2 din Cetatea Devei, până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

De-a lungul timpului, artista a expus creațiile sale în galerii de pictură, muzee și teatre din țara noastră. Expoziția ,,Semn ancestral” este organizată în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.

Text și FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit