“Cerşetori” hunedoreni în numele unei asociaţii umanitare, sancţionaţi în Timişoara

Trei hunedoreni care cereau bani în numele unei asociaţii de caritate din judeţul Hunedoara au fost sancţionaţi de poliţiştii locali din Timişoara. Mai mulţi oameni s-au plâns că sunt agasaţi, iar Poliţia Locală a luat măsuri. De precizat că acest fel de cerşetorie mascată a început să capete proporţii, iar cei care colectează bani susţin că sumele strânse sunt pentru tot felul de campanii umanitare.

impostoriCei trei erau plasaţi în faţa magazinului Bega şi susţineau că strâng bani pentru o asociaţie de caritate din judeţul Hunedoara. Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că tinerii, care strângeau bani fără să dețină avizul autorităţilor locale, agasau persoanele pe care le abordau. „H. Robert, de 20 de ani, S. George, de 25 de ani, și N. Florin, tot de 20 de ani, toți cu domiciliul în județul Hunedoara, au fost sancționați cu câte 1.000 lei conform HCL 160/2009. Celor trei, care strângeau bani în numele Asociației „Copiii sufletului nostru 2009”, li s-au întocmit și procese verbale de îndrumare către localitățile de domiciliu, nefiind pentru prima dată când sunt depistați în această situație pe raza municipiului Timișoara”, spun sursele citate anterior.

De precizat că două dintre persoanele sancţionate au fost surprinse şi în cursul anului trecut în timp ce colectau fonduri, în numele aceleiaşi asociaţii din Hunedoara şi tot fără să deţină aprobare din partea Comisiei de Ordine Publică de la nivelul primăriei, pe strada Alba Iulia din Timişoara. Tinerii susţin că sunt aduşi cu microbuzul în oraşe precum Timişoara, Arad, Sibiu, Cluj sau Albă Iulia şi sunt plasaţi de obicei în zonele centrale pentru a aduna bani, după care sunt duşi înapoi la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
5 Răspunsuri la ““Cerşetori” hunedoreni în numele unei asociaţii umanitare, sancţionaţi în Timişoara

  1. andrea

    De ce iau facut cersetorii ?daka ei colecteaza fonduri.daka nau aprobare de la primarie nu inseamna ca cersesc,din cate am inteles pentru aprobarea acea trebe sa se plateasca ,daka ee pentru un scop umanitar dece nu dau aprobarea fara Sa ceara nici un ban

    Răspuns
  2. deyu

    Le pare rau la astya care au bani sa ajute si ii catalogheaza p oameni astya k find cersetori .khiar ptr k sa dea aceste asociatii bani la primarie daka is ptr un scop umanitar .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”