Centura Petroșaniului devastată în urma ploilor abundente

Ploile înregistrate sâmbătă au adus inundații în Valea Jiului. Cel mai afectat de fenomenele meteo periculoase a fost municipiul Petroșani, unde s-au înregistrat inundații la blocurile de pe Aleea Muncii și la mai multe gospodării din cartierul Aeroport.

„Inundarea imobilelor s-a produs ca urmare a suprasolicitării sistemului de canalizare ce nu a făcut faţă cantităţilor însemnate de precipitaţii”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Din cauza inundațiilor, pe Drumul Național 66 A, la ieşirea din municipiul Petroşani s-au înregistrat surpări, pe un segment de cel puțin 20 de metri, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic, a informat ISU Hunedoara.

Fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reteaua de curent în localităţile Dumbrava de Sus, Buceş, Blăjeni, Tomeşti şi Bulzeştii de Sus. Întreg judeţul Hunedoara se află sub incidenţa codului portocaliu meteorologic caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică în intervalul 26 septembrie, ora 11 – 27 septembrie, ora 3.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului