Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției

Pe data de 18 ianuarie 2014, Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CJMSU) Hunedoara a primit primul apel la numărul unic 112. De atunci, centrul a funcționat fără încetare, la nivelul dispecerilor fiind gestionate 615.650 apeluri de urgență.

În cadrul CJMSU Hunedoara, la dispeceratul integrat răspund solicitărilor cetățenilor reprezentanții Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Hunedoara, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și ai Serviciului Public SALVAMONT Hunedoara.

În 2019, la nivelul CJMSU Hunedoara au fost înregistrate 195.153 de apeluri, dintre care 93.674 apeluri au fost catalogate apeluri NON-URGENTE.

Din totalul apelurilor de urgență înregistrate, 53,88% s-au adresat SAJ Hunedoara, 21,23% – ISU Hunedoara, SMURD, 19,84% – IPJ Hunedoara, IJJ Hunedoara – 4,45% SALVAMONT – 0,6%.

Față de anul 2014, numărul apelurilor NON-URGENTE înregistrate a scăzut de la 191.575 (65,67%) apeluri la 93.674 apeluri (48%).

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă. Cetățenii aflați în situații de urgență pot suna la 112, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a solicita asistența serviciilor specializate de intervenție care răspund la dispeceratul integrat al CJMSU Hunedoara.

❗️❗️❗️Reamintim că apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale.

Consiliul Județean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva