Centrul istoric al Hunedoarei intră în șantier

789

Centrul istoric al municipiului Hunedoara intră în șantier și va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Investiția derulată de municipalitate are o valoare de 45,7 milioane de lei, iar cea mai mare parte (98 la sută din sumă) este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

În urma licitaţiei, contractul de execuție a proiectului a fost adjudecat de societatea Hidro Salt B 92 Bucureşti, care va începe lucrările în această vară, arată reprezentanții Primăriei Hunedoara.

„Proiectul vizează atât încurajarea folosirii soluțiilor de transport alternative (autobuze ecologice, velo, pietonal), cât și realizarea unor transformări benefice evidente în zona istorică a municipiului Hunedoara, prin ample lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectul este corelat cu alte două iniţiative de același tip, Coridorul Central și Coridorul de Est, în cadrul cărora lucrările sunt deja în derulare. Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro”, a informat Primăria Hunedoara.

Lucrările din zona Centrului vechi (Coridorul de vest al Hunedoarei) vizează reabilitarea mai multor străzi, amenajarea unei zone pietonale în Centrul vechi, reabilitarea și modernizarea mai multor artere rutiere și transformarea străzilor Constantin Bursan, Castelului, 9 Mai, Maior Mircea Ioan Stângă în străzi cu caracter semi-pietonal (accesul auto fiind permis doar riveranilor şi autovehiculelor de intervenţie). Din fondurile europene vor fi construite și piste de biciclete.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.