Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural

Primăria Deva a cheltuit aproape 2,5 milioane de lei pentru iluminarea arhitecturală a mai multor clădiri publice şi biserici din municipiu.

Noul sistem de iluminat care împodobeşte clădirea Centrului Cultural „Drăgan Muntean” a costat 415.000 lei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor de iluminat arhitectural a Clădirii Institutului de Proiectări Hunedoara (IPH) a fost achiziţonată cu 206.500 lei, potrivt documentelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Iluminatul arhitectural al Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” a costat 415.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” a costat 410.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii Bunavestire II a costat 410.900 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii Reformate din Deva a costat 412.500 lei. De asemenea, municipalitatea a plătit 142.000 de lei pentru iluminarea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul 22 Decembrie, zona de la ieşirea din municipiu.

Lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constau, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Potrivit proiectului, corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioară.

Şi alte clădiri publice din Deva vor fi iluminate arhitectural.

Foto: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva