Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural

Primăria Deva a cheltuit aproape 2,5 milioane de lei pentru iluminarea arhitecturală a mai multor clădiri publice şi biserici din municipiu.

Noul sistem de iluminat care împodobeşte clădirea Centrului Cultural „Drăgan Muntean” a costat 415.000 lei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor de iluminat arhitectural a Clădirii Institutului de Proiectări Hunedoara (IPH) a fost achiziţonată cu 206.500 lei, potrivt documentelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Iluminatul arhitectural al Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” a costat 415.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” a costat 410.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii Bunavestire II a costat 410.900 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii Reformate din Deva a costat 412.500 lei. De asemenea, municipalitatea a plătit 142.000 de lei pentru iluminarea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul 22 Decembrie, zona de la ieşirea din municipiu.

Lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constau, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Potrivit proiectului, corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioară.

Şi alte clădiri publice din Deva vor fi iluminate arhitectural.

Foto: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic