Centru de testare Covid 19 închis de DSP Hunedoara, în urma unui control

1109

Direcția de Sănătate Publică a oprit activitatea unui centru de testare Covid 19, amenajat în fața unui complex comercial din Deva.

Potrivit DSP Hunedoara, o echipă a instituției a controlat, marți, activitatea desfășurată la containerul de recoltare teste antigen, RT-PCR și anticorpi aparținând unei societăți din județul Bacău.

„S-au constatat următoarele: nu deține Autorizație Sanitară de Funcționare eliberata de DSP Hunedoara, conform OMS nr. 606/2018; la data controlului nu există contract de transport și eliminare a deșeurilor medicale periculoase; recipienții nu sunt inscripționați corespunzător și nu respectă modul de păstrare al acestora, conform OMS, nr. 1226/2012; personalul nu a fost instruit în acest sens, totodată, nu există apă curentă rece și caldă, conform OMS 1338/2007. Există substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe, dar nu sunt utilizate corespunzător, personalul nefiind instruit în acest sens. Nu s-a putut verifica (lipsă documente) dacă mașina de transport probe biologice este autorizată sanitar. Personalul medical nu are încheiate contracte de muncă/voluntariat/ prestări servicii, cu firma angajatoare. Personalul medical prezent nu a fost instruit la legislația sanitară în vigoare OMS 1226/2012, OMS 961/2016 și OMS 1101/2016”, a informat DSP Hunedoara.

Reprezentantul centrului de testare Covid 19 a susținut că activitatea din container este autorizată din punct de vedere sanitar și că firma are autorizație pentru toată România, având centre de recoltare în mai multe județe. DSP Hunedoara a emis o decizie de închidere a unității, reluarea activităţii facându-se cu avizul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Hunedoara Deva.

Foto: ziardehunedoara.ro

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *