A cedat silozul de cărbune de la Mina Lonea

O parte a silozurilor vechi de cărbune de la Mina Lonea a cedat, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi cea a ITM încearcă să stabilească ce anume a dus la prăbuşirea lor.

em-lonea

Potrivit primelor informaţii, se pare că au cedat pilonii de susținere de la o parte din silozurile de la mina Lonea, cel mai probabil din cauza vechimii clădirii. Din fericire nu sunt victime, dar la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii ITM Hunedoara, care au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii clădirii. Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara a explicat că s-au secționat pilonii de sprijin de la silozuri, ceea ce a condus la o demolare necontrolată. Din această cauză, o parte a celor clădirilor existente. “Clădirea afectată este amplasată în incinta E.M. Lonea în zona cuprinsă între Puţul cu Schip şi Puţul Auxiliar Lonea ll. În această clădire erau amplasate două rânduri paralele de silozuri, fiecare rând având câte 12 silozuri. Au fost afectate 8 silozuri aflate în partea dinspre  Puţul Auxiliar Lonea ll, iar clădirea  Puţului cu Schip nu a fost afectată”, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Clădirile, construite în anii ’50 sunt încă funcţionale, iar reprezentanţii unităţii miniere spun că este vorba despre un perimetru asigurat, unde nu ar fi putut să acţioneze hoţii, însă ancheta va stabili cu exactitate ce anume a dus la cedarea pilonilor. Totodată, s-a luat măsura stabilirii unui perimetru de siguranţă precum şi delimitarea acestuia concomitent cu montarea de panouri de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”