A cedat silozul de cărbune de la Mina Lonea

O parte a silozurilor vechi de cărbune de la Mina Lonea a cedat, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi cea a ITM încearcă să stabilească ce anume a dus la prăbuşirea lor.

em-lonea

Potrivit primelor informaţii, se pare că au cedat pilonii de susținere de la o parte din silozurile de la mina Lonea, cel mai probabil din cauza vechimii clădirii. Din fericire nu sunt victime, dar la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii ITM Hunedoara, care au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii clădirii. Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara a explicat că s-au secționat pilonii de sprijin de la silozuri, ceea ce a condus la o demolare necontrolată. Din această cauză, o parte a celor clădirilor existente. “Clădirea afectată este amplasată în incinta E.M. Lonea în zona cuprinsă între Puţul cu Schip şi Puţul Auxiliar Lonea ll. În această clădire erau amplasate două rânduri paralele de silozuri, fiecare rând având câte 12 silozuri. Au fost afectate 8 silozuri aflate în partea dinspre  Puţul Auxiliar Lonea ll, iar clădirea  Puţului cu Schip nu a fost afectată”, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Clădirile, construite în anii ’50 sunt încă funcţionale, iar reprezentanţii unităţii miniere spun că este vorba despre un perimetru asigurat, unde nu ar fi putut să acţioneze hoţii, însă ancheta va stabili cu exactitate ce anume a dus la cedarea pilonilor. Totodată, s-a luat măsura stabilirii unui perimetru de siguranţă precum şi delimitarea acestuia concomitent cu montarea de panouri de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna