A cedat silozul de cărbune de la Mina Lonea

O parte a silozurilor vechi de cărbune de la Mina Lonea a cedat, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi cea a ITM încearcă să stabilească ce anume a dus la prăbuşirea lor.

em-lonea

Potrivit primelor informaţii, se pare că au cedat pilonii de susținere de la o parte din silozurile de la mina Lonea, cel mai probabil din cauza vechimii clădirii. Din fericire nu sunt victime, dar la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii ITM Hunedoara, care au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii clădirii. Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara a explicat că s-au secționat pilonii de sprijin de la silozuri, ceea ce a condus la o demolare necontrolată. Din această cauză, o parte a celor clădirilor existente. “Clădirea afectată este amplasată în incinta E.M. Lonea în zona cuprinsă între Puţul cu Schip şi Puţul Auxiliar Lonea ll. În această clădire erau amplasate două rânduri paralele de silozuri, fiecare rând având câte 12 silozuri. Au fost afectate 8 silozuri aflate în partea dinspre  Puţul Auxiliar Lonea ll, iar clădirea  Puţului cu Schip nu a fost afectată”, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Clădirile, construite în anii ’50 sunt încă funcţionale, iar reprezentanţii unităţii miniere spun că este vorba despre un perimetru asigurat, unde nu ar fi putut să acţioneze hoţii, însă ancheta va stabili cu exactitate ce anume a dus la cedarea pilonilor. Totodată, s-a luat măsura stabilirii unui perimetru de siguranţă precum şi delimitarea acestuia concomitent cu montarea de panouri de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu