Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani

Elisabeta Diniș a împlinit 105 ani, iar de ziua sa de naștere, cea mai vârstnică femeie din Deva a fost gazda unei petreceri restrânse, la care au fost invitați primarul Devei și Ștefan Gros, veteranul în vârstă de 102 ani, care a muncit ca cioban până în urmă cu un an.

„Tanti Eli ne-a așteptat împreună cu prietene, prieteni și vecini care au grijă de ea și care au venit să o sărbătorească. Nu ne-am așezat la masă până când tanti Eli nu a rostit o rugăciune, așa cum a făcut în fiecare zi din viața ei, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce i-a oferit și binecuvântând bucatele.

Am mers la tanti Eli împreună cu binecunoscutul veteran de război și prietenul meu, Ștefan Gros, care a ajuns la frumoasa vârstă de 102 ani. A fost o deosebită plăcere să îi văd pe cei doi povestind și glumind, tineri și frumoși la suflet!

Ne-a însoțit și interpretul de muzică populară Cristian Fodor. Cu toții i-am cântat din suflet acestei minunate doamne, La mulți ani!”,  a spus primarul Florin Oancea.

Elisabeta Diniș a primit o diplomă de excelență, pe care a citit fără a avea nevoie de ochelari, un buchet de flori și un tort.

„Tanti Eli ne-a povestit că secretul longevității stă în bunătate, credința în Dumnezeu, gândirea pozitivă, viața echilibrată și multă mișcare. S-a păstrat în formă fiind mereu activă. A lucrat grădina, a făcut singură curățenie în casă, a gătit pentru ea și soț, ba chiar a făcut prăjituri vecinilor dragi, cu alte cuvinte, nu a stat nicio clipă. Am aflat că pe vremuri, tanti Eli mergea pe jos de la Deva la Brad, ca să-i ducă prânzul soțului ei, inginer la mina de aur”, susține primarul Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!