Cea mai nouă șosea din Ținutul Pădurenilor

657

Cea mai nouă șosea din Ținutul Pădurenilor leagă satele Bunila de Cernișoara Florese și, deși are doar trei kilometri, se numără printre cele mai spectaculoase drumuri din zonă.

„Transalpina pădurenilor”, în fapt un fost drum forestier transformat într-o șosea modernă, cu fonduri accesate de comuna Bunila prin Programul Național de Dezvoltare Locală, oferă o priveliște impresionantă. Din deal, de la marginea satului Bunila, călătorii pot vedea panorama munților Poiana Ruscă acoperiți aproape în întregime cu păduri dese și, la orizont, crestele înzăpezite ale Masivului Retezat. Drumul comunal 111 A coboară întortocheat și abrupt prin pădure, până la poalele versantului, la Cernișoara Florese.

Cei trei kilometri de șosea le vor folosi mai puțin localnicilor, tot mai puțini, în schimb pot atrage turiști, noua șosea legând într-un circuit satele de pe crește, din jurul Ghelariului, de cele din valea Cernei. Noul drum asfaltat este în prezent singura bucată de șosea din comuna Bunila, una dintre cele mai pitorești așezări din Ținutul Pădurenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.