Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii

Turiștii care vor să urce cu autoturismele spre Poiana Pelegii, în Parcul Național Retezat sunt sfătuiți de administratorii rezervației să țină cont de starea precară a celor aproximativ 20 de kilometri ai drumului de munte de la Lacul Gura Apelor la Gura Bucurii.

„Ca să vă faceți o idee despre starea drumului forestier Gura Apelor – Gura Bucurii (Poiana Pelegii) am filmat în decursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni a Administrație Parcului Național Retezat pe Valea Lăpușnicului Mare – Bucura, câteva porțiuni mai grav afectate de pe acest tronson Drumul este bun pe unele locuri și poate fi parcurs cu orice fel de mașină, dar sunt și porțiuni greu de parcurs dacă nu ai 4x4WD sau mașină cu garda la sol înaltă și multă răbdare. Să nu uităm de porțiunile de drum îngust unde, dacă vine o mașină din sens invers, riști să freci lateralele mașinii de trunchiurile sau crengile de pe marginea drumului. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre dumneavoastră dacă doriți să ajungeți cu mașina la Gura Bucurii (Poiana Pelegii), venind dinspre Gura Apelor, cu riscul de a parcurge greoi drumul cu mașina sau alegeți o altă variantă de a merge în Parcul Național Retezat”, a informat administrația Parcului Național Retezat.

Drumul forestier Gura Apelor – Gura Bucurii (Poiana Pelegii) are câteva porțiuni mai afectate, unde este foarte greu de trecut fără mașină cu gardă înaltă și 4x4WD. Cea mai afectată porțiune este în prima serpentină, la aproximativ trei kilometri înainte de parcarea din Gura Bucurii). „Colegii noștri au făcut tot posibilul să acopere gropile, dar din păcate, nu considerăm problema remediată”, au informat reprezentanții ANPR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!