Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara

Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrările de îngrijire şi regenerare de păduri plănuite pentru anul 2020. Contractul are o valoare totală de aproape 3,7 milioane de lei şi se va derula în cele 11 ocoale silvice din cadrul DS Hunedoara.

„Se achiziţionează servicii pentru silvicultură care constau în: recoltări seminţe, îngrijirea surselor de seminţe, pepiniere şi solarii, regenerarea pădurilor, cu gama de lucrări aferente: împăduriri, refaceri, completări curente, întreţinerea culturilor tinere, ajutorarea regenerării naturale, degajări, curăţiri, strângerea materialului lemnos rezultat din curăţiri efectuate în suprafeţe de probă şi inventariere produse secundare (rărituri), pentru cele 11 loturi prezentate în Caietul de sarcini”, se arată în documentele contractului de achiziţii.

Potrivit documentelor Direcţiei Silvice Hunedoara, contractul prevede degajări în arborete tinere. Pe suprafaţa totală de 40.717 arii (407 hectare). Prin degajare se înţelege lucrarea de îngrijire efectuată în stadiul de seminţiş şi desiş, prin care se urmăreşte apărarea speciilor principale valoroase împotriva speciilor secundare copleşitoare sau de o altă provenienţă. Sunt prevăzute curăţiri în arborete tinere pe o suprafaţă totală de 612 hectare. Prin curăţire se înţelege lucrarea de îngrijire cu caracter de seşecţie negativă, ce se aplică arboretelor aflate în stadiile de nuieliş şi prăjiniş, în scopul îmbunătăţirii calităţii, creşterii şi compoziţiei arboretului, prin extragerea arborilor rău conformaţi, accidentaţi, bolnavi, deperisaţi sau uscaţi, înghesuiţi şi copleşiţi aparţinând unor specii sau forme genetice mai puţin valoroase şi care nu corespund ţelului de gospodărire şi exigenţelor ecologice. De asemenea, vor fi inventariaţi peste 138.000 de arbori, vor fi recoltate peste 750 de kilograme de seminţe.

Aproape 100 de hectare vor fi împădurite
Contractul prevede lucrări de regenerare a pădurilor pe mai mult de 1.338 de hectare de pădure din judeţul Hunedoara. Voravea loc împăduriri pe 93 de hectare, din care 60 de hectare pe raza Ocolului Silvic Petroşani şi 14 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu. Pe 1.104 hectare se vor derula lucrări de întreţinere pentru regenerarea pădurilor, cele mai ample fiind pe raza Ocoalelor, Petroşani, Geoagiu Grădişte şi în Retezat.

Pe 33,5 hectare de pădure se vor face completări de plantare, iar pe 106 hectare se vor derula lucrări de ajutare a regenărării naturale.

Direcţia Silvică Hunedoara administrează fondul forestier proprietate publică a statului în suprafaţă de 149.425 de hectare, prin 11 ocoale silvice: O.S. Brad – 18.961 hectare; O.S. Dobra – 13.172 hectare; O.S. Geoagiu – 12.917 hectare; O.S. Grădişte – 10.435 hectare; O.S. Hunedoara – 12.584 hectare; O.S. Ilia – 13.302 hectare; O.S. Lupeni – 11.639 hectare; O.S. Petroşani – 22.361 hectare; O.S. Pui – 14.135 hectare; O.S. Retezat – 13.274 hectare; O.S. Simeria – 6.645 hectare. Din suprafaţa totală a pădurilor sunt: specii răşinoase – 40.765 hectare, fag – 67.928 hectare, stejar – 17.310 hectare, diverse specii tari – 18.580 hectare, diverse specii moi: 1.552 hectare. Pădurile cu funcţie specială de protecţie se întind pe mai mult de 103.000 de hectare.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic