Ce soluții sunt propuse pentru parcarea din zona Spitalului județean

Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat recent că în ultimii 10 ani au fost investiţi peste 100 de milioane de lei în modernizarea Spitalului de Urgenţă din Deva, cea mai importantă dintre ele fiind construcţia unui corp de clădire cu şapte etaje, unde au fost mutate mai multe secţii.

 

Lipsa locurilor unde să îți lași mașina

 

Investiţiile nu au rezolvat toate problemele cu care se confruntă pacienţii. Parcarea cu circa 50 de locuri din faţa clădirii, împărţită de pacienţi şi de angajaţi, este arhiplină aproape în fiecare zi, iar mulţi dintre oaspeţii unităţii medicale sunt nevoiţi să îşi lase maşinile la distanţe considerabile. „Atâta timp cât sunt încă lucrări în desfăşurare nu avem cum să facem flux de maşini. Când vor fi terminate proiectele de reparaţii capitale, vor fi mai multe locuri de parcare”, a declarat Lidia Roşca, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva.

 

Parcare supraterană în zona Ulipia

 

O soluţie propusă de circa trei ani a fost construcţia unei parcări supraetajate în faţa spitalului judeţean, de către municipalitate. Între timp, proiectul a fost abandonat, nefiind considerat fezabil. „Arhitecţii au dat aviz negativ construirii parcării supraetajate în faţa spitalului. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara are un proiect de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, care se suprapunea cu proiectul propus de fosta conducere a primăriei. Amprenta clădirii UPU era la circa patru metri de cea a parcării supraterane. Nu primeau aviz de la ISU în aceste condiţii. Am optat pentru varianta construcţiei unei parcări supraterane în zona Ulpia, 300 – 350 de locuri, pe structură metalică, cu două – trei niveluri, prin care cred că vom rezolva problema lipsei locurilor de parcare din această zonă”, susţine primarul Devei, Florin Oancea. El a adăugat că în 2020 ar putea începe lucrările la noua parcare şi vor dura doar câteva luni, timpul de execuţie fiind mai redus la construcţiile pe structuri metalice decât la cele din beton, cum a fost proiectul iniţial. Fondurile pentru investiţie vor fi alocate de la bugetul local, a mai precizat Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători