Ce soluții sunt propuse pentru parcarea din zona Spitalului județean

Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat recent că în ultimii 10 ani au fost investiţi peste 100 de milioane de lei în modernizarea Spitalului de Urgenţă din Deva, cea mai importantă dintre ele fiind construcţia unui corp de clădire cu şapte etaje, unde au fost mutate mai multe secţii.

 

Lipsa locurilor unde să îți lași mașina

 

Investiţiile nu au rezolvat toate problemele cu care se confruntă pacienţii. Parcarea cu circa 50 de locuri din faţa clădirii, împărţită de pacienţi şi de angajaţi, este arhiplină aproape în fiecare zi, iar mulţi dintre oaspeţii unităţii medicale sunt nevoiţi să îşi lase maşinile la distanţe considerabile. „Atâta timp cât sunt încă lucrări în desfăşurare nu avem cum să facem flux de maşini. Când vor fi terminate proiectele de reparaţii capitale, vor fi mai multe locuri de parcare”, a declarat Lidia Roşca, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva.

 

Parcare supraterană în zona Ulipia

 

O soluţie propusă de circa trei ani a fost construcţia unei parcări supraetajate în faţa spitalului judeţean, de către municipalitate. Între timp, proiectul a fost abandonat, nefiind considerat fezabil. „Arhitecţii au dat aviz negativ construirii parcării supraetajate în faţa spitalului. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara are un proiect de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, care se suprapunea cu proiectul propus de fosta conducere a primăriei. Amprenta clădirii UPU era la circa patru metri de cea a parcării supraterane. Nu primeau aviz de la ISU în aceste condiţii. Am optat pentru varianta construcţiei unei parcări supraterane în zona Ulpia, 300 – 350 de locuri, pe structură metalică, cu două – trei niveluri, prin care cred că vom rezolva problema lipsei locurilor de parcare din această zonă”, susţine primarul Devei, Florin Oancea. El a adăugat că în 2020 ar putea începe lucrările la noua parcare şi vor dura doar câteva luni, timpul de execuţie fiind mai redus la construcţiile pe structuri metalice decât la cele din beton, cum a fost proiectul iniţial. Fondurile pentru investiţie vor fi alocate de la bugetul local, a mai precizat Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia