Ce rezultate au obținut absolvenții din Hunedoara la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

392

Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, pe site-ul dedicat http://bacalaureat.edu.ro/ , rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2022.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 33,03% (28,18%, în sesiunea august-septembrie 2021, respectiv, 31,42%, în sesiunea august-septembrie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 35,43% (34,14%, în sesiunea august-septembrie 2021 și 35,18% sesiunea august-septembrie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 28,65% (16,35%, în sesiunea august-septembrie 2021 și 26,5% – sesiunea august-septembrie 2020).

Au promovat un număr de 179 de candidați, dintr-un total de 542 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 124 de candidați provin din promoția curentă, iar 55 de candidați din promoțiile anterioare.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *