Ce le-a transmis Ștefan Gros (101 ani) românilor, de Ziua Marii Uniri

O ședință solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivități a Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitații speciali s-a numărat Ștefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viață și-a dedicat-o creșterii oilor. Baciul Ștefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte. „Mă rog pentru toți românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înțelepciune și înțelegere unii cu alții. România a fost o țară mică și au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părțile, moldoveni, ardeleni, bănățeni și s-au unit toți. Au făcut România Mare. Așa aș dori și eu la ora actuală, la etatea mea de 100 de ani, să văd odată înțelegere între toți românii cum a fost acum 100 de ani. Că moșiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim și să le lăsăm curate copiilor noștri, nepoților noștri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, țăranul are doi boi și îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal. Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor țării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună și dreaptă Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ștefan Gros.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!         ”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate         VORBE, NU FAPTE! Protest cetăţenesc în Sântandrei, la „Zebra Morții”. Un an de când CJ Hunedoara a trâmbiţat un giratoriu care n-a mai apărut         DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute         ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara         Peste 350 de metri cubi de lemn au fost confiscați de jandarmi în 2019         Apel pentru deschiderea de urgență a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens         Accident grav în Deva, pe o trecere de pietoni         O elevă a pus Poliția pe drumuri, pentru a-și aduce iubitul înapoi         Interlopi reținuți după ce au intrat peste un tânăr pentru a-l obliga să achite o datorie         Cinematograful Flacăra s-a închis         Tânăr judecat după ce a bătut crunt un polițist         Asfalt pe noua șosea din Masivul Parâng         ACCIDENT MORTAL. Gestul fatal al unui șofer care a greșit intrarea pe DN7         Camion lăsat fără 300 de litri de motorină de un tânăr         Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Boz a fost resfințită         PALATUL VICTORIA. Cine sunt miniștrii Guvernului Orban         Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei