Ce le-a transmis Ștefan Gros (101 ani) românilor, de Ziua Marii Uniri

O ședință solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivități a Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitații speciali s-a numărat Ștefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viață și-a dedicat-o creșterii oilor. Baciul Ștefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte. „Mă rog pentru toți românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înțelepciune și înțelegere unii cu alții. România a fost o țară mică și au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părțile, moldoveni, ardeleni, bănățeni și s-au unit toți. Au făcut România Mare. Așa aș dori și eu la ora actuală, la etatea mea de 100 de ani, să văd odată înțelegere între toți românii cum a fost acum 100 de ani. Că moșiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim și să le lăsăm curate copiilor noștri, nepoților noștri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, țăranul are doi boi și îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal. Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor țării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună și dreaptă Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ștefan Gros.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație