Ce i se pregătește Stadionului „Michael Klein”

1201

Primăria Hunedoara va preda Companiei Naționale de Investiții Stadionul „Micheal Klein”, cu o suprafață totală de 47.600 de metri pătrați, pentru a fi demolat. În locul vechiii arene va fi construit un stadion nou, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, aflată pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 11 decembrie.

Complexul sportiv are în componența sa terenuri de joc și de antrenament, piste de alergări, tribună principală, tribună secundară, gradene cu bănci, spațiu de servire a mesei pentru sportivi, sală de protocol, birouri, depozite, vestiare, spații de cazare a sportivilor. Se află însă într-o stare generală de degradare vizibilă, datorată vechimii sale și lipsei lucrărilor ample de reabilitare din ultimele decenii.

„Acest imobilul nu a mai beneficiat de reparații majore de foarte mulți ani, iar cele două tribune, principală și secundară prezintă degradări, scaunele din plastic sunt rupte, acoperișul din tablă cutată este deformat, iar gradenele prezintă punctul cel mai slab din punct de vedere al degradărilor, acestea având betonul de acoperire măcinat cu armătura aparentă și corodată. Plăcile sunt deplasate atât pe orizontală, lăsând să crească vegetație, cât și pe verticală urmare a tasărilor diferențiate, provocate în special de pătrunderea apelor meteorice. Degradările sunt de mare anvergură pe tot perimetrul. De asemenea, zidurile de piatră care flanchează coronamentul malului la partea superioară este spart, piatra fiind împrăștiată peste gradene. Având în vedere atât cele prezentate mai sus, în baza expertizei tehnice realizată, soluția recomandată este demolarea integrală a stadionului și refacerea unuia nou pe locul celui actual”, se arată în raportul de specialitate anexat hotărârii de Consiliu Local.

Compania Națională de Investiții va finanța construcția unui nou stadion, iar municipalitatea va suporta cheltuielile pentru racordurile la utilități (apă-canal, energie electrică, gaz sau alt tip de combustibil).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.