Cazul micuţului operat la mâna greşită: Chirurgul disculpat, ortopedul bun de plată!

alexandru.danciuDupă un an de zile de procese, instanţa de la Petroşani a stabilit cine se face vinovat de faptul că un copil de nici patru ani a fost operat la mâna greşită, la Spitalul de Urgenţă Petroşani. În timp ce medicul chirurg a fost scos din culpă, la fel ca şi Colegiul Naţional al Medicilor, ortopedul este bun de plată.

 

Aproape 4.000 de lei costă operaţia greşită pe care a suportat-o un copil de nici 4 ani în luna mai a anului 2012 la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Magistraţii de la Petroşani care au judecat dosarul au stabilit că medicul ortoped Daniel Colan trebuie să le achite părinţilor băieţelului suma de 607,50 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi alţi 3.000 de lei cu titlu de daune morale. Procesul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani încă de la începutul anului 2013, dar sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Hunedoara. Judecătorul de caz a apreciat că Daniel Colan nu ar fi specificat, pe biletul de trimitere la Chirurgie, mâna la care micuţul trebuia operat. Judecat în aceeaşi cauză, chirurgul Sorin Brătilă a fost scos din culpă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Colegiul Naţional al Medicilor, unde Brătilă a contestat sancţiunea cu avertisment aplicată iniţial de Colegiul Judeţean al Medicilor Hunedoara.

 

Operaţie controversată

Reamintim că, în luna mai  2012 tatăl unui băieţel de numai 3 ani şi jumătate l-a acuzat pe medicul Sorin Brătilă că, în timpul operaţiei, a  încurcat mâinile copilului. Practic, micuţul avea o problemă la mâna dreaptă, dovedită şi de radiografie, dar doctorul l-a operat la stânga. Tatăl micuţului declara la vremea respectivă că băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Sorin Brătilă. Acesta spune că deşi se scria clar că este vorba despre mâna dreaptă şi exista chiar şi o radiografie, în timp ce problema medicală era vizibilă, doctorul Brătilă l-a operat exact la mâna opusă şi, în plus, micuţul a fost operat şi de fimoză, fără acordul părinţilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu