Cazul micuţului operat la mâna greşită: Chirurgul disculpat, ortopedul bun de plată!

alexandru.danciuDupă un an de zile de procese, instanţa de la Petroşani a stabilit cine se face vinovat de faptul că un copil de nici patru ani a fost operat la mâna greşită, la Spitalul de Urgenţă Petroşani. În timp ce medicul chirurg a fost scos din culpă, la fel ca şi Colegiul Naţional al Medicilor, ortopedul este bun de plată.

 

Aproape 4.000 de lei costă operaţia greşită pe care a suportat-o un copil de nici 4 ani în luna mai a anului 2012 la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Magistraţii de la Petroşani care au judecat dosarul au stabilit că medicul ortoped Daniel Colan trebuie să le achite părinţilor băieţelului suma de 607,50 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi alţi 3.000 de lei cu titlu de daune morale. Procesul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani încă de la începutul anului 2013, dar sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Hunedoara. Judecătorul de caz a apreciat că Daniel Colan nu ar fi specificat, pe biletul de trimitere la Chirurgie, mâna la care micuţul trebuia operat. Judecat în aceeaşi cauză, chirurgul Sorin Brătilă a fost scos din culpă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Colegiul Naţional al Medicilor, unde Brătilă a contestat sancţiunea cu avertisment aplicată iniţial de Colegiul Judeţean al Medicilor Hunedoara.

 

Operaţie controversată

Reamintim că, în luna mai  2012 tatăl unui băieţel de numai 3 ani şi jumătate l-a acuzat pe medicul Sorin Brătilă că, în timpul operaţiei, a  încurcat mâinile copilului. Practic, micuţul avea o problemă la mâna dreaptă, dovedită şi de radiografie, dar doctorul l-a operat la stânga. Tatăl micuţului declara la vremea respectivă că băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Sorin Brătilă. Acesta spune că deşi se scria clar că este vorba despre mâna dreaptă şi exista chiar şi o radiografie, în timp ce problema medicală era vizibilă, doctorul Brătilă l-a operat exact la mâna opusă şi, în plus, micuţul a fost operat şi de fimoză, fără acordul părinţilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital