Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” – iluminată arhitectural

376

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Deva a fost iluminată arhitectural. Lucrările, estimate la peste 1,13 milioane de lei, au fost finanțate de Primăria Deva.

„E bucuria comunităţii noastre parohiale! Încă un pas înainte, încă o împlinire: iluminatul exterior al Bisericii. Parcă abia acum vedem întâia dată trupul atât de minunat al locaşului bisericesc! Aşa cum Dumnezeu este Lumina lumii, Biserica, prin lumina fizică în care e îmbrăcată, îşi dezvăluie Chipul şi rostul: Lumina ce luminează în întuneric şi pe care întunericul n-o poate cuprinde! Prezenţa Bisericii, ca locaş de cult, în cetate centrează spaţiul şi iniţiază sacralizarea acestuia. Sentimentul e acelaşi ca în Noaptea și Ziua de Înviere. Din trupul de lumină al Bisericii se îmbracă în sens întregul oraş. Întunericul se împrăştie nemaigăsind unghere unde să se ascundă şi lumea se regăseşte pe sine. Totul devine o Arcă ce se îndreaptă spre ţărmul celălalt”, spune preotul paroh Vasile Vlad.

Biserica ortodoxă din parcul „I.C. Brătianu” a fost construită în perioada 2004 – 2011, pe un teren donat în anul 1990 de municipalitate, iar în prezent se află în stadiul de finisare.

Foto: anchetadehunedoara.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *